Madrid manté el nivell 4 de l'alerta antiterrorista després de l'atac a Cornellà

La Mesa de Valoració de l'Amenaça Terrorista decideix reforçar la seguretat dels agents policials amb mesures complementàries d'autoprotecció

 

La Mesa de Valoració de l'Amenaça Terrorista del Ministeri de l'Interior ha acordat mantenir el nivell 4 de l'alerta antiterrorista. La mesa es reuneix amb una periodicitat mínima setmanal per avaluar qualsevol canvi en la situació de l'amenaça i després de l'intent d'atac d'aquesta matinada ha avançat la trobada a aquest matí. Formen part de la Mesa de Valoració de l'Amenaça Antiterrorista representants del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), la policia espanyola i la Guàrdia Civil, junt amb membres dels Mossos d'Esquadra, la Ertzaintza i el CNI. D'altra banda, per reforçar la seguretat dels agents policials, la Secretaria d'Estat ha decidit activar els protocols de mesura d'autoprotecció complementària.

 

 

Per altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà la reunió del Gabinet Antiterrorista d'aquesta tarda després que un home fos abatut aquesta matinada quan intentava atacar amb un ganivet de gran dimensions un agent dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de Cornellà de Llobregat. La reunió començarà a dos quarts de sis de la tarda al Departament d'Interior i servirà per conèixer i analitzar els fets. El comissari superior, Rafel Comes, ha explicat aquest migdia en roda de premsa que tractaven l'incident com un atac terrorista i que els Mossos d'Esquadra estan en contacte permanent amb els serveis d'intel·ligència i la resta de cossos policials de l'Estat. En aquest sentit, els Mossos ja han tramès tota la informació a les policies i a totes les comissaries del cos i han aconsellat extremar les mesures d'autoprotecció dels agents.

 

Comentaris