El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrid es planteja utilitzar la Llei de Seguretat Nacional per aturar el referèndum
  • CA

 

El Govern espanyol farà tot el que estigui al seu abast per aturar el referèndum de l’1-O. Si bé s’ha especulat durant els darrers mesos en una eventual aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, segons publica El Mundo, Moncloa s’estaria plantejant l’aplicació de la Llei de Seguretat Nacional, una llei aprovada pel PP i el PSOE l’any 2015 que comptaria amb més consens polític que l’esmentat article 155. 

Mitjançant aquesta normativa, el Govern té plenes facultats per decretar, via reial decret, “una situació d’interès per a la seguretat nacional”. Si s’acaba duent a terme, la Llei s’aplicaria en el moment en què es convoqui per escrit el referèndum de l’1 d’octubre. Aquesta llei contempla que el cap de l’Executiu pugui donar ordres en tots els àmbits de l’Administració, fins i tot a les forces armades i a les forces de seguretat de l’Estat.

 

Consideren que l’aplicació d’aquesta llei, segons fonts de El Mundo, seria més factible pel fet que només caldria un reial decret, i no una aprovació per via parlamentària com en el cas de l’article 155.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa