Madrid destitueix el cònsol espanyol a Washington per burlar-se de Susana Díaz

Va escriure un text a Facebook imitant l'accent andalús després que la presidenta andalusa i Letizia escollissin el mateix vestit per a un acte oficial

 

El ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, ha destituït aquest dimarts el cònsol espanyol a Washington, el català Enrique Sardà Valls, després de burlar-se de la presidenta andalusa, Susanna Díaz, a través d'una publicació a Facebook. Sardá Valls va fer un escrit farcit de faltes ortogràfiques en què imitava l'accent andalús i feia mofa sobre el fet que Díaz i la reina Letizia s'haguessin posat el mateix vestit en un acte oficial. Nascut a Barcelona el 1952, Sardà Valls era cònsol des del 2014 i anteriorment va ser vocal assessor a la Direcció General de Mitjans i Diplomàcia Pública del Ministeri (2012-2014) i ministre conseller de l'Ambaixada espanyola a Berlín. També va ser cònsol espanyola a Sidney i Hannover i cap de la secció consolar de l'ambaixada espanyola a Varsòvia, entre d'altres.

 

"Verano tórrido. Hay que ver qué ozadía y mar gusto de la Susi. Mira que ponerse iguá que Letizia. Como se ve ke no sabe na de protocolo ella tan der pueblo y de izquielda. Nos ha esho quedar fatá a los andaluse. Dimición ya", va escriure Enrique Sardà Valls en un text al seu perfil de Facebook, que va aixecar les crítiques i una queixa oficial del vicepresident de la Junta d'Andalusia, Manuel Jiménez Barrios. Després de la destitució, Jíménez Barrios ha mostrat la seva satisfacció per la "ràpida resposta" del Ministeri d'Exteriors i ha expressat el seu agraïment al ministre d'Exteriors. "Per desgràcia, els andalusos ens hem acostumat a ser objecte d'algunes mofes i comentaris improcedents per part d'alguns dirigents polítiques que utilitzen tòpics i els prejudicis per mostrar el seu menyspreu a aquesta terra", ha assenyalat Barrios en un comunicat.

 

Comentaris