El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Madrenas discrepa de Pascal: “Puigdemont no va amb idees sectàries”
  • CA

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, és una de les primeres veus del PDeCAT que surt en defensa de l’eurodiputat de JxCAT Carles Puigdemont davant les crítiques de l’ex-secretària general del partit, Marta Pascal. L’ara senadora ja va assegurar fa uns dies que al PDeCAT hi ha molta gent que té “por” de Puigdemont”. La idea de la por ha tornat aquest cap de setmana amb una entrevista de Pascal al FAQS de TV3. En una conversa amb ‘El Món’ divendres, Madrenas va dir que “en absolut” considera certes les afirmacions que ja havia fet abans Pascal sobre el dirigent de JxCAT. L’alcaldessa, a més, va afirmar no “entendre massa” les declaracions de Pascal. “He de confirmar que no és així, sempre he parlat amb absoluta franquesa amb Puigdemont i és una persona que precisament sap escoltar, que argumenta, reflexiona sobre el que se li diu i no va amb idees sectàries i prefixades, aquesta és la gent amb qui a mi menys por em faria dialogar”.

Madrenas, que va assistir dissabte a l’acte de pre-campanya de JxCAT al Born, ha negat que existeixi cap intenció de convertir-la en successora del president de la Generalitat, Quim Torra, en cas que finalment sigui inhabilitat per la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat contra ell per l’afer de les pancartes al balcó del Palau de la Generalitat. És més, l’alcaldessa aposta per “defensar la figura del president Torra fins al final” abans d’entrar a discutir sobre qui l’hauria de substituir. La defensa de la figura del president va ser dissabte un dels punts destacats d’un míting en què no es van estalviar trompades a ERC i la seva estratègia de “pragmatisme màgic”.

Així mateix, l’alcaldessa ha desmentit les informacions publicades que l’assenyalaven a ella com el relleu més probable de Torra per interès de Puigdemont i la CUP. “No s’ha de fer cas dels rumors”, avisa, tot recordant que “sempre que hi ha eleccions apareixen 1.000 possibles candidats o candidates per emprendre el lideratge”. Sobre aquest punt, l’alcaldessa no vol deixar cap ombra de dubte: “És un rumor, desmenteixo que aquesta informació sigui certa”.

[r:1]

Pel que fa a possibles candidats al capdavant de JxCAT a les properes eleccions, Madrenas creu que aquest espai té “moltes persones que poden exercir un lideratge fort, clar i contundent en aquests moments realment difícils”. L’alcaldessa afegeix que “hi ha un panorama ampli” i que “per sort tenim moltes persones que poden liderar l’espai”. Ara bé, insisteix que “la primera de totes” aquestes persones és “el president Torra”, perquè “encara hi és”. “JxCAT estem amb el president Torra, li donem suport i em nego a entrar en debats de substitucions”, ha subratllat.

El PDeCAT, “peça importantíssima”

El PDeCAT, partit de Madrenas, es troba tot just ara reorganitzant-se per tal d’afrontar els processos que s’aproximen: tant les eleccions quan Torra les convoqui com el diàleg amb l’Estat. En la mateixa línia que el president del partit, David Bonvehí, Madrenas creu que el PDeCAT haurà de tenir un paper destacat: “El PDeCAT és una peça importantíssima dins de l’espai de JxCAT, que és molt transversal”. Però també atorga importància a la Crida Nacional “i tots els moviments entitats, associacions, grups polítics que creguin en la línia de JxCAT, del president Puigdemont, tal i com hem anat fent fins ara” perquè “tothom és imprescindible”.

La visió de Madrenas presenta diferències amb altres veus del partit, com la de Marta Pascal, que en l’entrevista a TV3 va advertir que el PDeCAT haurà de triar entre dues opcions: o el “bloqueig” que representa el conglomerat de la Crida Nacional o bé ser un partit més pràctic i decisiu. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa