El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lluita Internacionalista, integrada a la CUP, fa una crida a les bases per “aturar l’acord”
  • CA

Quan encara ni tan sols s’ha votat la investidura, un grup polític integrat a la CUP ja ha anunciat el seu rebuig a l’acord. Es tracta de Lluita Internacionalista, d’orientació trotskista, que ja va votar en contra de l’acord amb Junts pel Sí el passat 3 de gener al Consell Polític. Ara, la formació liderada per Esther del Alcázar -número 14 per Barcelona de la CUP el 27S-, ha emès un comunicat en què denuncia que “l’acord amb JxSí és un segrest polític de la CUP-CC”.

“Significa que garantirem -entre d’altres- els propers pressupostos amb les retallades que JXS decideixi. No es tracta de donar suport al Govern en allò que afecta el procés, sinó d’assegurar la seva estabilitat”. Lluita Internacionalista, que té un vot en el Consell Polític de la CUP, que per cert, va ser determinant perquè guanyés el no a l’acord el passat 3 de gener, considera que l’acord ha de passar per una altra Assemblea Extraordinària. És per això que considera que “cal portar aquest acord que condiciona la pròpia fisonomia de la CUP-CC, al debat de les bases amb la convocatòria urgent d’una Assemblea Nacional Extraordinària de la CUP-CC o Consell Polític GAP amb la convocatòria prèvia de les assemblees territorials”.

Lluita Internacionalista, que titlla l’acord “d’antidemocràtic”, com ha fet el PP i C’s, es nega a admetre cap error per part de la CUP en el procés, i recorda que la proposta acordada ahir “mai no va estar sobre la taula”, i és per això que l’organització fa una “crida a les bases de la CUP-CC per aturar un acord que segresta el projecte”.

Aquest moviment polític denuncia que, fruit de l’acord, “ens prenen dos ostatges”, i es pregunta “sobre aquests diputats qui decideix el seu vot? Està clar que JxS per tal d’assegurar-se la majoria, i efectivament és una estafa per tothom qui ens va votar, perquè dos diputats de la CUP-CC votaran amb Junts pel Sí”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa