El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lluís, qui va importar les urnes: “No sóc un heroi”
  • CA

 

 

“No sóc un heroi”. Aquesta és una de les idees que ha volgut enfatitzar en “Lluís”, el nom fictici del responsablede comprar i importar les urnes pel referèndum del Primer d’Octubre, que ha estat entrevistat amb distorsió de veu i imatge al FAQS d’aquest dissabte. 

 

Lluís ha decidit enraonar ara com “un reconeixement a la gent que va fer tot el procés” que en van ser 250 persones. “Tot ho va fer gent del carrer, anònima”, ha enfatitzat. Les urnes “s’anaven entrant en dosis, en la mesura de les possibilitats”, ha detallat Lluís que ha admès que va dissenyar les urnes“L’endemà de fabricar-se, es van enviar en vaixell i a nivell aduaner eren caixes de plàstic”, ha concretat. 

 

Durant l’entrevista, Lluís ha admès que “va pagar tot el material de la seva butxaca” i la compra va ser “del tot legal”. De fet, ha assegurat que té les factures.  En qualsevol cas, ha enfatitzat que no passava comptes amb ningú del Govern per “no estar contaminat”. “Només donava explicacions a una persona jo necessitava autonomia”, ha subratllat.

 

També ha aclarit serrells de la logística com ara que a mitjans d’agost ja estaven a Catalunya en vuit magatzems i només va quedar pendent Ponent. A les comarques de Lleida havien de rebre les urnes el 17 d’agost però arran dels atemptats van aturar la logística per por dels controls. 

 

 

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa