El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lluís Puig viatja a París per reivindicar la Diada d’enguany
  • CA

Nova sorpresa del conseller de Cultura a l’exili  Lluís Puig. L’actual director Internacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha anat a Paris a reivindicar la Diada amb un homenatge al compositor exiliat traspassat a principis d’aquest 2019, Narcís Bonet. És un altre dels viatges que ha realitzat per Europa des que va començar a patir l’exili. 

 

Bonet, va ser un compositor i pedagog molt rellevant durant la segona metitat del segle passat i va convertir el seu exili en un altaveu de denúncia a França de la situació dels presos polítics i exiliats catalans de l’època.Durant l’acte, s’ha donat el nom del compositor a la sala de la Schola Cantorum i s’ha homenatjat Bonet amb un concert del quartet Brossa centrat en la memòria històrica, l’acollida i les lluites col·lectives.

 

També hi han participat el delegat del Govern català, Daniel Camós; el director de Schola Cantorum, Michel Denis; la vídua, Hélène Giraudier; el delegat de la Wallonie-Bruxelles a França, Maxime Woitrin i l’ambaixadora d’Andorra, Eva Descàrrega. Puig ja ha tornat a Bèlgica. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa