Lliuren 680 signatures al rector de la UdL contra el rebuig a l'adhesió al PNR

Han llegit i entregat un manifest a Roberto Fernández a l'inici del consell de govern en què li demanen que es replantegi la decisió

 

Membres de la comunitat universitària de la UdL han lliurat aquest dimecres un manifest i 680 signatures al rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, perquè reconsideri el rebuig de la universitat a sumar-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Ho han fet a l'inici del consell de govern ja que va ser precisament a l'anterior consell de govern, celebrat del 15 de juny, quan es va decidir no donar suport al Pacte. Els impulsors del manifest consideren que aquest òrgan no és prou plural per prendre una decisió d'aquestes característiques i reclamen que es faci a través del Claustre o d'una consulta virtual a tota la comunitat universitària. Les signatures d'adhesió al manifest s'han recollit des del 27 de juny a través de la xarxa interna de la universitat. El portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Lleida, (SEPC) i impulsor del manifest, Llibert Rexach, lamenta que la de Lleida sigui l'única universitat pública catalana que doni l'esquena a una realitat social i política majoritària.

 

Rexach ha explicat que amb el manifest i les adhesions es vol exigir que el rector reconsideri la posició que es va prendre al passat consell de govern. "Que deixi de banda altres interessos per no estar dins el pacte i que se centri en la realitat política i social del país". "Ens sentim enfadats i decebuts perquè no entenem que administracions i institucions lleidatanes donin l'esquena a una realitat social i política majoritària que es demana des de fa anys que és poder votar i exercir el dret a l'autodeterminació", ha dit. Rexach ha lamentat que "l'Ajuntament de Lleida i la universitat s'alien en posicions més pròpies de la dreta que no d'un canvi democràtic a Catalunya".
 

La consulta que es planteja al rector per fer mitjançant el campus virtual demana que contempli les opcions d'adherir la UdL al Pacte Nacional pel Referèndum; en contra de l'adhesió, o que la UdL no es posicioni al respecte. El rector s'ha compromès ha fer-los arribar una resposta en una setmana.

 

Comentaris