El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Lliga defensa ara Catalunya com a “nació” i el “federalisme plurinacional”
  • CA

“Apostem per un nou encaix territorial basat en el federalisme plurinacional”. Aquest és el primer punt del “decàleg ideològic” que la direcció de la Lliga ha fet arribar als seus associats. El document, al que ha tingut accés El Món, esbossa en deu punts les línies metres del seu corpus polític com ara la defensa de l’escola i la sanitat concertada que convisqui amb el sector públic, el lliure mercat, a favor de la “contractació laboral indefinida” així com la “defensa de la propietat privada i tolerància zero amb la delinqüència”.

 

El primer punt, però, de la formació que presideix Astrid Barrio amb Sílvia Requena de número dos, i impulsada per l’expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, és la definició de Catalunya com actor polític. La Lliga assegura que “des de la centralitat d’un catalanisme integrador i cosmopolita defensem la singularitat de Catalunya com a nació integrant d’Espanya i volem que aquesta col·labori en el creixement i el progrés del món globalitzat”. Així mateix remarca la seva aposta per

“un nou encaix territorial basat en el federalisme plurinacional que combini un exercici responsable, ambiciós i lleial de l’autogovern, un finançament just i el compromís amb la governança d’Espanya i Europa”.

 

El canvi de paradigma de la formació en l’aspecte nacional  és remarcable. Així mateix, els punts ideològics restants que coincideixen amb altres formacions que es disputen el virtual mercat electoral del centre ampli i dreta catalanista o sobiranista com Convergents -la formació de Germà Gordó amb qui la Lliga té converses formals-, Lliures, Units per Avançar o el PNC. Uns postulats que facilitarien un possible acord per articular una plataforma electoral.

Primer punt del decàleg de la Lliga Democràtica

Primer punt del decàleg de la Lliga Democràtica Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa