El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llibertat amb mesures cautelars per a Ponsatí
  • CA

El jutge ha decratat llibertat amb mesures cautelars per a Clara Ponsatí. La consellera afrontarà la vista per la seva extradició el 12 d’abril. La consellera s’ha entregat aquest matí, a les 11.45 hores, en una comissaria d’Edimburg amb la voluntat de posar-se a disposició de la justícia britànica, per tal que resolgués sobre la petició de detenció i extradició per part d’Espanya, que l’acusa dels delictes de malversació de fons públics i de rebel·lió, amb una pena de presó que podria arribar als 30 anys.

 

Ponsatí es troba a Escòcia exercint de professora la universitat de Sant Andrews des des fa unes setmanes, quan es va traslladar des de Brussel·les, i ha rebut el suport de les universitats escoceses en tot moment. De fet, el seu advocat, Aamer Anwar, és el rector de la Universitat, que des del primer moment es va oferir a portar el seu cas, i l’ha acompanyat aquest matí a la comissaria.

Per altra banda, la campanya de recollida de fons iniciada per Ponsatí per finançar la seva defensa ha estat tot un èxit. L’objectiu inicial era assolir una xifra de 40.000 lliures (uns 45.700 euros) per organitzar la defensa preliminar i les vistes, recollir evidències i citar experts o testimonis. En poques hores, però, la xifra s’ha duplicat i a les 12 del migdia sobrepassa les 90.000 lliures (més de 100.000 euros), una quantitat possible amb donacions de gairebé 3.000 mecenes. L’inici de la campanya a la plataforma ‘Crowdjustice’ coincideix aquest dimecres amb l’entrega de Ponsatí a les autoritats escoceses. S’espera que a la tarda declari davant del jutge. Segons assegura ella mateixa en el text on fa una crida a aportar fons a la seva defensa jurídica està “decidida a lluitar” l’extradició a Espanya. Contribuir a la campanya de mecenatge, diu Ponsatí, és contribuir a lluitar “contra l’abús de poder per part del govern espanyol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa