Lleó aprova amb els vots del PSOE una moció per independitzar-se de Castella

Podem s'ha sumat a la iniciativa, mentre que PP i Cs s'hi han oposat frontalment

El ple de l'Ajuntament de Lleó ha aprovat aquest divendres amb els vots del PSOE i de Podem una moció de la Unió del Poble Lleonés (UPL) a favor de la independència d'aquest territori de Castella i la creació d'una autonomia conformada per les demarcacions de Lleó, Zamora i Salamanca. PP i Cs s'han oposat frontalment a la iniciativa, que tampoc ha comptat amb el suport de la direcció del PSOE al carrer Ferraz de Madrid. Diversos mitjans es fan ressò de les pressions de la direcció dels socialistes espanyols a l'alcalde socialista de Lleó, José Antonio Díez, perquè aparqués el debat de la moció.

La iniciativa s'ha aprovat amb els vots del PSOE, Podem i UPL i insta la Junta de Castella i Lleó i al govern d'Espanya a trobar una via legal i constitucional per crear una nova comunitat autònoma de la Regió Lleonesa separada de la de Castella.

Tot plegat després que s'hagin produït diverses mobilitzacions organitzades pel Conceyu País Llionés, un col·lectiu que promou la independència de Lleó argumentant que l'article 2 de la Constitució garanteix els drets dels territoris històrics com aquest.

És el que els mitjans del territori han batejat com a "Lexit". Els seus partidaris s'han concentrat aquest divendres a les portes de l'Ajuntament de Lleó i reivindiquen una autonomia que –segons sostenen- haurien d'haver obtingut com ho va fer Múrcia, La Rioja o Cantàbria.

 
 

Comentaris