Llarena evita parlar de sedició en l'aclariment enviat al Regne Unit

Assegura que la consellera volia "alterar l'ordre constitucional"

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja ha enviat al Regne Unit la informació complementària sobre l'euroordre contra l'exconsellera Clara Ponsatí. Després que les autoritats britàniques demanessin més detalls sobre la petició d'extradir Ponsatí en considerar que mancava "informació essencial", Llarena els ha fet arribar aquest divendres un document, publicat per TV3, en el qual apunta que l'exconsellera volia "alterar l'ordre legal i constitucional vigent". Segons el text, Ponsatí va fer "accions amb tendència a celebrar el referèndum" malgrat "conèixer la il·legalitat i la nul·litat" d'un procés que, segons Llarena, va desembocar en "violència".En cap moment, nomena "sedició".

En el document, Llarena apunta que Ponsatí va signar el decret de convocatòria del referèndum desobeint les instruccions del Tribunal Constitucional, que l'havia suspès. També indica que l'exconsellera va obrir els col·legis, que depenien del seu departament, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia havia "ordenat als agents policials que procedissin a tancar els centres de votació".

 
 

Comentaris (4)
Vicenç Ramoneda Fa 2 mesos
Aquest Llarena encara no sap que el referèndum no era pas il·legal? És ara que els del 155 diuen que ho volen il·legalitzar.
2019 Fa 2 mesos
a lo mejor es una táctica para traerla i cuando este aqui le imputara otro delito que si no hay se lo inventan.
Marcos Fa 2 mesos
Parece que todo apunta a que el Referendum era Ilegal, y debemos recordar que no era ilegal, aunque querian prohibirlo eso atenta contra las liberytades democráticas. No era delito y no hay ninguna prueba de nada en la instrucción de ese Juez represor. Si la extraditan por Desobediencia España la secuestrará en una prisión, son así.... represores e ilegales. Espero que sus Abogados lo dejen bien claro, que no hay garantias jurídicas ni separación de poderes en España.... y que convocar
Jac Fa 2 mesos
Qui pensa,actua i fa com un idiota es que es un idiota.