El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llanos de Luna i Álvarez de Toledo volen fer fora Junqueras d’un despatx
  • CA

Les diputades del PP per Barcelona al Congrés espanyol María de los Llanos de Luna i Cayetana Álvarez de Toledo no s’han pres gens bé una informació apareguda al ‘Crónica’ del diari ‘El Mundo’ que l’11 de juliol passat que parlava de la cessió d’un despatx a Oriol Junqueras per part de l’Ajuntament de Fonollosa, municipi proper a la presó de Lledoners. Segons el mitjà, el líder d’ERC fa servir l’espai per teletreballar i preparar les classes que imparteix a la Universitat de Vic (UV). D’acord amb el rotatiu madrileny el despatx és una instal·lació “prohibida” per al vicepresident empresonat i la seva ocupació és una manera de “burlar” la sentència del procés.

La informació, però, va ser desmentida el dia següent per part de NacióManresa, que va contrastar la notícia amb l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández. El batlle va aclarir que Junqueras feia servir el desptax amb autorització de la jutgessa penitenciària des que va poder tornar a sortir de la presó pel 100.2 després del confinament pel coronavirus, ja que la universitat manresana estava tancada.

Aquestes informacions no deuen haver deixat satisfetes De los Llanos de Luna i Álvarez de Toledo que han enviat preguntes a la mesa del Congrés dels Diputats per saber quines accions ha emprès o té pensat emprendre la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, davant “l’ús fraudulent d’una instal·lació pública” per part de Junqueras. També volen saber si Cunillera ha demanat un informe a l’advocacia de l’Estat i quina justificació jurídica basaria la seva inacció davant els fets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa