El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llach, als comuns: “No hi ha alliberament social sense alliberament nacional”
  • CA

 

El diputat de JxSí Lluís Llach ha expressat la seva sorpresa pel posicionament dels comuns pel que fa al referèndum de l’1 d’octubre, que aquest dissabte ha acordat participar-hi però entenent-ho com una mobilització i no com un referèndum vinculant. “No entenc res” ha reconegut Llach al programa de RAC1 ‘Via Lliure’.

 

Llach ha criticat que els comuns no considerin el referèndum un referèndum vinculant, perquè ha dit que precissament “una de les garanties seria que els comuns participessin al referèndum. S’han d’aclarir”, ha assenyalat. També ha indicat que a “mi em sembla que una força transformadora i d’esquerres, hereva del 15-M, fa una estafa semàntica de la seva funció social. El seu paper ha de ser d’intervenció”.

“La història d’Iniciativa amb el 9-N ja és un precedent”, ha argumentat, tot i que no ha volgut treure conclusions perquè encara confia que abans de l’1-O facin una crida a la mobilització: “Algun dia s’hauran de definir i hauran de triar entre un referèndum o l’statu quo. No hi ha alliberament social sense alliberament nacional”, ha reblat el diputat.

 

Pel que fa a la possibilitat que l’Estat espanyol utilitzi la Llei de Seguretat Nacional per aturar el referèndum, que implicaria que el govern espanyol pogués donar ordres directes als Mossos, Llach ha tirat pilotes fora: “Tinc 70 anys i he vist a l’estat espanyol fer de tot. Nosaltres farem el nostre camí. Que facin el que hagin de fer”.

 

Llach també ha insistit que a la pròxima tardor hi haurà referèndum: “Estic totalment convençut que l’1-O hi haurà referèndum i urnes, si no estaria fent el ‘gilipolles'”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa