Libération: "A Barcelona, un milió de catalans mostren la seva força"

El diari parisenc afirma que "els manifestants han aixecat una marea de banderes separatistes i han reclamat la independència al llarg dels sis quilòmetres de l'avinguda Diagonal"

 

Titular d'impacte, al diari de referència de l'esquerra francesa. "A Barcelona, un milió de catalans mostren la seva força", titula Libération sobre la foto d'un mar d'estelades. La capçalera francesa afegeix que "els manifestants han aixecat una marea de banderes separatistes i han reclamat la "independència" al llarg dels sis quilòmetres de l'avinguda Diagonal". Libération també es fa ressò de l'opinió de diversos manifestants que reclamen poder accedir a un estat propi de manera "democràtica i pacífica".

 

El diari parisenc situa els processaments al centre de la jornada: "La demanda d'alliberament dels líders separatistes, empresonats o fugits a l'exterior, pel seu paper en l'intent de secessió ha estat al centre de la manifestació, convocada sota el lema "Fem la república catalana"".

 

 

Libération afegeix que "tretze líders catalans, entre ells l'expresident regional, Carles Puigdemont, que estan exiliats a Bèlgica, estan acusats de rebel·lió, i poden patir fins a 25 anys de presó"

 

Comentaris