El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Levy suggereix “vies d’enteniment” a Puigdemont si “atura del xantatge”
  • CA

La sotssecretària d’Estudis i Programes del Partit Popular i diputada al Parlament, Andrea Levy, ha demanat aquest dimecres al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que deixi ja “de ser un actor” i li ha ofert un diàleg: “Hi ha vies d’enteniment, possibilitats de diàleg, però no es produiran si no s’atura el xantatge”, ha asseverat.

 

Levy ha explicat que sent una “profunda tristor” com a catalana, després que el Govern català presentés els detalls del projecte de Llei per regular una consulta vinculant. Al seu judici, Puigdemont va escenificar aquest dimarts “l’últim acte del fracàs al qual va a arrossegar del tot el Govern de la Generalitat”. Referent a això, ha resolt: “El que vam veure ahir és un actor, no un president”.

Així mateix, ha assegurat que Puigdemont “no va podrà purgar” tots els catalans que discrepin de “plans il·legals”. Així, preguntada sobre la reacció que tindrà el Govern espanyol, ha enviat un missatge tranquil·litzador: “Que no s’amoïnin, que es prendran decisions dins la proporcionalitat i la moderació”, i ha reblat: “La llei ens protegeix de governants que volen traspassar la democràcia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa