El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lesmes reitera que el poder judicial no ha de resoldre el “problema polític” de Catalunya
  • CA

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha insistit aquest dimarts que el poder judicial no ha de resoldre els problemes polítics, sinó garantir l’estat de dret. “I ho ha de fer amb suficient energia, restaurant l’ordre jurídic quan ha estat clarament vulnerat. Hi ha un problema polític que haurà de solucionar-se políticament”, ha dit sobre el procés”, ha indicat Lesmes en un esmorzat organitzat pel Col·legi d’Advocats de Madrid, on ha insistit que la intervenció judicial “no ha sigut política, sinó estrictament jurídica, de restabliment de l’odre jurídic pertorbat per determinats dirigents polítics”. “La situació no està resolta”, ha afegit.

Segons Lesmes, el poder judicial ha procurat intervenir “amb les màximes garanties” malgrat les “campanyes d’autèntica difamació” per part del món independentista, que titllava la justícia de “feixista o franquista”.

Ha fet referència al judici a Artur Mas al TSJC, on el tribunal “va mantenir la serenitat” tot i que milers de persones estaven fora “agitant bastons”. També ha al·ludit al procediment per l’1-O al Suprem, del qual ha dit que Amnistia Internacional va dir que “va complir amb totes les garanties processals”.

Lesmes ha opinat que és una “autèntica fal·làcia” contraposar llei i democràcia, i ha reiterat que els problemes polítics s’han de resoldre d’acord amb l’ordre jurídic. “Si la Constitució estableix unes regles s’han de respectar, sense respecte a la llei no hi ha democràcia”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa