El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lesmes adverteix que no renovar el CGPJ és una “anomalia seriosa”
  • CA

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Podem Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha advertit aquest dilluns durant l’acte d’obertura de l’any judicial –presidit per Felip VI- que la no renovació del CGPJ és una “anomalia seriosa”, però ha justificat que ell continuï fent nomenaments als òrgans judicials. Els membres del CGPJ porten dos anys amb el mandat caducat però la manca d’acord entre les principals formacions espanyoles n’impedeix el relleu. Lesmes ha recordat que l’any passat ja es va acomiadar per segona vegada en aquest mateix discurs i “la renovació de la institució segueix sense produir-se malgrat que l’hem reclamat insistentment”.

El president del CGPJ ha recordat que la Constitució espanyola “fixa en cinc anys la durada del mandat de cada conseller” i per tant cal “exhortar novament els poders públics a renovar la institució sense més dilacions”.

En tot cas ha justificat que ell continuï fent nomenaments als òrgans judicials, perquè el CGPJ “té assignades per la Constitució funcions molt rellevants en matèria de nomenaments, ascensos, inspecció i règim disciplinari”.

Són “funcions que són permanents i de degut compliment, de manera que s’han de seguir exercint amb normalitat, perquè el contrari seria incomplir la pròpia norma fundacional, amb un greu efecte per a la justícia espanyola, a la que una paralització institucional danyaria en un moment en què ha d’afrontar uns reptes enormes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa