L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha explicat aquesta tarda el perquè de les seves últimes declaracions en que s’ha mostrat partidari de canviar de rumb el camí que ha de seguir Catalunya i apostar per la sobirania del país.

Rodejat dels consellers Felip Puig, Francesc Homs i Andreu Mas-Colell, de la seva dona i el seu fill Oriol, Pujol ha repassat les actuacions de CiU durant els últims 30anys, ha justificat acords i suports amb Espanya i amb els principals partits, PP i PSOE, apelant, segons ha destacat reiteradament, a la “responsabilitat” de la formació nacionalista.

Durant la conferència “Residuals o independents? O alguna altra solució?” que ha pronunciat aquest vespre a l’auditori de l’idEC-UPF, l’expresident de CIU també ha reiterat les seves últimes declaracions apel•lant a la independència i afirmant que “ja no té arguments per rebatre-la”.

Diu Pujol que estem amb un moment en què “les plaques tectòniques se solen moure lentament però de vegades s’acceleren” i que per tant l’única raó que veu per refusar la independència és que el camí per aconseguir-la “serà molt complicat”.

Per últim Pujol ha destacat “els actius” del país, de la gent i de les iniciatives, com a motor per encarar el futur amb optimisme. “Si Catalunya suma, és que és viva i que té futur”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa