El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les plantades de la cúpula del govern Rajoy al Parlament arriben a la Fiscalia aquesta setmana
  • CA

La Mesa del Parlament traslladarà a la Fiscalia aquesta setmana les incompareixences de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, María Dolores de Cospedal, Juan Ignacio Zoido, Enric Millo i Jorge Moragas davant de la comissió d’investigació de l’aplicació de l’article 155 del Parlament. L’òrgan de la cambra catalana farà el trasllat de la qüestió davant de la justícia després que així ho demanessin els membres de la comissió, en la qual hi participen tots els grups parlamentaris menys Cs, PSC i PP.

El cas arribarà als tribunals després que els ex-membres del govern de Rajoy hagin estat convocats en dues ocasions i en les dues no hagin comparegut. Han al·legat que no estaven obligats a comparèixer davant del Parlament de Catalunya perquè el 155 no és una competència de la Generalitat.

Alguns d’ells han aportat un informe del Consell d’Estat que avalaria aquesta tesi. Malgrat aquest informe, la Mesa del Parlament ha decidit fer el trasllat de la qüestió a la Fiscalia. Fonts de la Mesa han explicat que l’informe no és vinculant per a la cambra catalana ni tampoc és un informe que hagi demanat.

Reincidència

El mateix procés pot ser que comenci aquest dimarts amb un altra comissió d’investigació en què ha estat convocada la cúpula del govern Rajoy, la que investiga els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. Aquest dimarts a la tarda estan convocats Sáenz de Santamaría, Zoido, Alfonso Dastis, José Manuel García-Margallo i Enric Millo. Tots ja han dit que no assistiran, a excepció de l’exvicepresidenta del govern espanyol, encara que ningú pensa que a l’últim moment aparegui. En aquest mateixa sessió de la comissió, que serà secreta, hi està convocat el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i altres excàrrecs de la policia catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa