El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les ONG’s uneixen independentistes, sobiranistes i sindicalistes
  • CA

 

“Tireu-vos de cap i tireu endavant la República!”, “Ni oblit ni perdó”, “Ni un pas enrere”, són algunes de les consignes que el centenar llarg de ciutadans que s’han aplegat a les portes del CAP de Guinardó han enviat a les màximes autoritats del país, que han participat en l’acte reivindicatiu “Per la convivència, la democràcia i la llibertat: No a la repressió”, organitzat per Lafede.cat, i que ha inclòs un minut de “protesta silenciosa”. El president Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i també representants dels sindicats UGT i CCOO, d’entitats socials, ANC, Òmnium, ONG’s, i també s’hi ha vist el conseller d’Exteriors, Ernest Maragall, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l’exdiputat de la CUP David Fernández. Rere les autoritats, la paret del CAP amb missatges que no s’han esborrat des de l’1-O del 2017: “La república pa cuándo?”, “Ens van pegar”, “Aquí es va votar”, “Qui no hi tornaria?”.

 

Paret amb missatges al CAP Guinardó
Paret amb missatges al CAP Guinardó | Jordi Borràs

 

En aquest acte, ha parlat més el poble que les institucions, perquè de fet, l’acte havia de consistir només en el desplegament d’una pancarta amb el lema “Per la convivència, la democràcia i la llibertat: No a la repressió”. Però en acabar, hi ha hagut declaracions de l’alcaldessa de Barcelona, del vicepresident d’Òmnium i del vicepresident del Govern. El president Torra, per contra, no ha fet declaracions. Això sí, alguns veïns han aprofitat per reclamar la República, però també per reclamar-li a l’alcaldessa “carrers nets i que els ascensors i escales funcionin”, en un barri, el Guinardó, especialment costerut.

 

Autoritats del país, a les portes del CAP
Autoritats del país, a les portes del CAP | Jordi Borràs

 

I avui, a diferència de l’ofrena floral de la Diada, Ada Colau no portava el llaç groc en solidaritat amb els presos polítics i exiliats. Tampoc no hi ha hagut foto al costat del president Torra, perquè estaven separats per diferents persones. El lloc escollit per la plataforma Lafede.cat, integrada per 116 organitzacions socials, la majoria ONG’s, no és casual. Aquest col·legi electoral també va patir la violència policial l’1-O. Una desena de persones van resultat ferides per les càrregues de la policia espanyola, que intentava robar les urnes.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa