Les firmes recollides per l'alcalde de Jun posen en alerta la gestora del PSOE

José Antonio Rodríguez espera "haver arribat a les 120.000 firmes aquest diumenge"

El PSOE encara amb incertesa el Comitè Federal d'aquest diumenge. Amb el partit totalment dividit, la federació haurà de decidir quina serà la postura dels socialistes a la investidura de Mariano Rajoy, l'abstenció o el 'No'. De moment, però, un total de 79.839 militants socialistes ja han signat el manifest promogut per l'alcalde de Jun, José Antonio Rodríguez, que lidera la revolució de la militància. Demanen que es convoqui de manera immediata un congrés extraordinari i primàries al PSOE per escollir un nou secretari general.

L'article 34.2 dels estatuts federals dels socialistes diuen que el Comitè Federal pot convocar un congrés extraordinari si ho demana la meitat més un dels militants. Segons Rodríguez, el PSOE té aproximadament 187.000 militants, per tant, només els hi queden unes 16.000 signatures per forçar la convocatòria d'un congrés.

 

 

L'alcalde de Jun explica en declaracions a El Món que el Comitè Federal d'aquest diumenge "serà un moment molt crític dins el partit perquè marcarà un abans i un després". Segons ell, el dia 23 poden passar dues coses, que hi hagi "sordesa crònica, que voldrà dir que no escoltaran als millers de militants que no volen donar el govern al PP; o escolta activa, que donaran als militants veu i vot".

Algunes de les firmes recollides | @JavierAbreuR
 

Aquesta recollida de firmes es va posar en marxa pocs dies després de la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general i que la gestora liderada per Javier Fernández agafés les regnes del PSOE. "Estic convençut que quan se celebri el Congrés, els militants no votaran els aparells polítics, com va passar quan Josep Borrell va guanyar a Joaquín Almunia el 1.998", assenyala l'alcalde.

 

Andalusia, la federació amb més suports

 

Tot i que el PSOE andalús ha defensat públicament l'abstenció a la investidura de Mariano Rajoy, els militants d'aquesta federació són els que més suport donen a la convocatòria d'un congrés. De les firmes que s'han recollit durant aquestes setmanes, 16.743 són d'afiliats andalusos.

 

De fet, aquest no és l'únic fet curiós que envolta la comunitat liderada per Susana Díaz. Mentre que el secretari d'Organització del PSOE-A, Juan Cornejo, deixava clar que en el partit andalús hi havia "unanimitat per no anar a unes terceres eleccions", el secretari general del partit a Granada, Chema Rueda, donava suport a la iniciativa de Rodríguez.

 

El secretari general del partit a Granada, Chema Rueda, donava suport a la iniciativa de Rodríguez. | Twitter
 

Suport de centenars d'alcaldes socialistes
 

 

En total hi ha gairebé 500 alcaldes del PSOE que donen suport a la recollida de firmes liderada per l'alcalde de Jun. L'últim en afegir-se a la iniciativa ha estat l'exministre i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Nuria Parlón, el de Valladolid, Óscar Puente, el d'Eivissa, Rafael Ruiz, l'alcaldessa de Rubí Ana Martínez, i l'exdirigent socialista José Antonio Pérez Tapias, entre altres, també li donen suport. "Ja hem superat la meitat més un a la majoria de territoris. El PSOE farà un gir al centre esquerre molt gran", manifesta.

 

Cada dia que passa obtenen més suports, però el dubte està en si Rodríguez i el seu equip aconseguiran tots els suports necessaris per assolir els seus objectius. De moment, ell es mostra molt optimista amb els resultats. "Esperem haver arribat a les 120.000 firmes aquest diumenge. Si la meitat més un dels militants pot generar dubtes, les dues terceres parts generarà una dimissió immediata de la gestora", ha afirmat, i ha avisat que l'endemà del Comitè "canviaran moltes coses". "Serà un moviment molt important que encara no podem fer públic", ha sentenciat.

 

Rodríguez amb firmes de militants del PSC | Twitter
 

#MilitantesEnPie

 

Rodríguez és conegut per ser un dels alcaldes d'Europa amb més seguidors a Twitter i per posar en marxa un sistema de govern horitzontal al seu poble, on la comunicació amb l'Ajuntament es fa a través de les xarxes socials. Per aquest motiu, a través del 'hashtag' #MilitantesEnPie ha aconseguit fer arribar el projecte a tot el territori.

 

Comentaris