El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les dues alcaldies del Penedès que s’han decidit a cara o creu
  • CA

Feia dies que Santa Fe del Penedès s’havia situat al mapa mediàtic de país. L’empat entre les dues llistes que es presentaven obligava a triar l’alcalde amb una moneda a l’aire. El sorteig s’ha realitzat però, la gran sorpresa de la jornada, és que també s’ha decidit una altra alcaldia de l’Alt Penedès per sorteig, tal i com recull un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL).

A Sant Cugat Sesgarrigues es presentaven tres llistes. La vinculada al PSC –que governava el municipi-, la d’ERC i Sant Cugat Unitat Popular –apadrinada per la CUP però sense sumar pels cupaires-. El resultat no podia ser més igualat: socialistes i republicans van empatar a 267 vots i 3 regidors mentre que els anticapitalistes van obtenir un únic representant.

Aquest dilluns al matí, i sense previ avís, els dos alcaldables de Sant Cugat Sesgarrigues han estat citats al jutjats de Vilafranca del Penedès. La Junta Electoral s’ha volgut curar amb salut i ha previst la possibilitat que la llista SCUP s’abstingués i cap de les dues forces tingués majoria absoluta (ni cap fos la més votada). La moneda a l’aire ha afavorit el republicà Jordi Ferrer que serà alcalde tant si rep el suport de la tercera llista com si s’abstenen. En canvi, si la llista vinculada a la CUP sorprengués i donés suport al PSC, el sorteig no hauria servit per res.

Més clara era la situació a Santa Fe del Penedès. L’empat total a 124 vots entre Junts per Santa Fe i l’Alternativa Independent per Santa Fe –adscrita a la Federació d’Independents de Catalunya (FIC)-. El candidat dels independents, l’alcalde en funcions Jordi Rius, va proposar partir-se el mandat. Però Jordi Bosch va rebutjar-ho i la jugada li ha sortit bé: ha guanyat el sorteig i serà el nou alcalde. Rius, per la seva banda, ja ha anunciat que deixa la política. No hi havia una solució millor?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa