Les candidatures per captar el vot dels catalans pel 28-A

Llista de les formacions polítiques que concorren al Congrés i al Senat en les quatre províncies

 

 

 

Aquest diumenge 28 d'abril tindran lloc les eleccions al Congrés i al Senat espanyols. Al llarg d'aquests quinze dies de campanya, els partits que presenten candidatura han realitzat diversos actes arreu del territori. Malgrat que Junts x Catalunya, ERC-Sobiranistes, En Comú Podem, PSC-PSOE, Ciutadans, Partit Popular, Front Republicà o Vox són els que més presència han obtingut als mitjans de comunicació, no són les úniques formacions que els catalans podran votar. 

 

 

Tota la informació sobre les candidatures presentades a Catalunya i a l'Estat

 

 

 

 

Al Congrés

 

 

 

A la província de Barcelona s'han validat fins a catorze candidatures. A més de les vuit esmentades, hi trobem partits recorrents en els comicis com ara Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) o Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA). També hi apareix Recortes Cero-Grupo Verde i Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC). Finalment, per completar els divuit partits hi ha Izquierda en Positivo (IZQP) i Convergents (CNV).

 

 

A la província de Girona s'han acceptat un total de tretze candidatures. Així, els gironins podran votar JxCAT, ERC, Front Republicà, En Comú Podem, PSOE, Cs, PP i Vox, a més de Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Recortes Cero-Grupo Verde, Izquierda en Positivo (IZQP) i Convergents (CNV). 

 

 

A la província de Lleida, tretze candidatures es disputen poder anar al Congrés de Diputats. Als vuit partits més mediàtics cal afegir-hi Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Recortes Cero-Grupo Verde, Per un món just (PUM J), Izquierda en Positivo (IZQP). 

 

 

I, finalment, a la província de Tarragona s'han validat quinze candidatures. Són les següents: JxCAT, ERC, Front Republicà, En Comú Podem, PSOE, Cs, PP i Vox, Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC), Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Recortes Cero-Grupo Verde, Per un món just (PUM J), Izquierda en Positivo (IZQP) i Convergents (CNV). 

 

 

 

 

Al Senat

 

A la província de Barcelona presenten candidatura a més de les vuit més conegudes (amb Front Republicà amb un únic representant), hi trobem presència del Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) i Recortes Cero-Grupo Verde. També hi són, tot i que només amb un membre a la llista: Izquierda en Positivo (IZQP), Convergents (CNV), Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC) i Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC).

 

 

A la província de Girona presenten candidatura a més de PSC-PSOE, Junts x Catalunya, ERC-Sobiranistes, Ciutadans, Partit Popular, Vox (única província amb només un membre a la llista), En Comú Podem i Front Republicà (amb un candidat de Som Alternativa), hi ha Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Recortes Cero-Grupo Verde, Izquierda en Positivo (IZQP) i Convergents (CNV). 

 

 

A la província de Lleida, tretze candidatures es disputen poder anar al Senat. per ordre en la qual han estat validades hi ha PSC-PSOE, ERC-Sobiranistes, Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Izquierda en Positivo, Partit Popular, Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Ciutadans, Per un món Just (PUM J), Vox, Junts per Catalunya, Front Republicà (amb un representant del Partit Pirata), Recortes Cero-Grup Verde i En Comú Podem.

 

 

I, finalment, a la província de Tarragona es disputen les tres places del Senat els partits: JxCAT, ERC, En Comú Podem, PSC-PSOE, Cs, PP i Vox, Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), Recortes Cero-Grupo Verde, Per un món just (PUM J), Izquierda en Positivo (IZQP) i Convergents (CNV). Destaca l'absència del Front Republicà.

 

Comentaris