Les acusacions per l'incendi d'Horta demanaran que s'imputi Boada i Saura

Si la jutgessa accepta la petició, requeririen com a testimoni l'expresident José Montilla

Les acusacions per l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) demanaran a la jutgessa que imputi l'exsecretari general d'Interior, Joan Boada, i l'exconseller d'Interior, Joan Saura, d'un delicte d'obstrucció a la justícia.

Aquesta decisió ve motivada perquè l'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, va declarar que Boada i Saura van demanar-li, durant un sopar que van compartir el 21 de juliol amb l'expresident de la Generalitat, José Montilla, que canviés les seves paraules. Ferràs havia declarat que hi havia falta de coordinació durant l'incendi i que no va veure en cap moment a Delta 0. Simarro ha assegurat que si la jutgessa accepta aquesta petició, es requerirà la presència de Montilla com a testimoni.

Els tres advocats de les famílies dels bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), Pau Simarro, Xavier Nayach i Miquel Sansa, demanaran que s'imputi per un delicte d'obstrucció a la justícia cinc persones. L'alcalde d'Horta Àngel Ferràs, assegura que el van coaccionar perquè canviés les seves declaracions. Ferràs va dir des d'un primer moment que li semblava que havia hagut descoordinació el dia del tràgic succés i que en cap moment va veure cap responsable del comandament.

Per altra banda, demanaran que s'imputi als tres alts comandaments dels bombers, Agustí Gatell, Joan Rifà i Joan Rovira per amenaçar el cap de bombers voluntari d'Horta de Sant Joan, Vicenç Creus i el sergent voluntari dels bombers de Tortosa, José Pino, que si no canviaven les seves declaracions en què apuntaven a una mala gestió de l'incendi per part de Delta 0, no treballarien mai més per la Generalitat. En el cas de Creus, ha estat així ja que no el van contractar la passada temporada.

Simarro ha explicat que es demanarà a Fiscalia que s'afegeixi a aquestes demandes i diu que en cas que la jutgessa decideixi imputar Saura i Boada, es demanarà que comparegui com a testimoni José Montilla ja que estava present el dia del sopar amb l'alcalde, Boada i Saura.

Les acusacions demanaran també cinc acaraments amb Delta 0


L'advocat Pau Simarro ha anunciat també que, juntament amb Nayach i Sansa, demanarà a la jutgessa cinc acaraments amb el Delta 0, Carles Font, ja que no va voler respondre a cap pregunta que no fos del seu advocat el dia en què va declarar.

Per una banda, demanaran un acarament amb la responsable del Centre de Comandament Avançat, Carme Gonzàlez, ja que va declarar que en cap moment, durant l'atrapament mortal, va veure Delta 0 i que li va ser impossible de localitzar a cap telèfon.

També es demanarà un acarament amb el responsable dels GRAF a Catalunya, Marc Castellnou; amb el Delta 0 del dia anterior, Oriol Pellissa; amb el cap de bombers voluntari d'Horta de Sant Joan, Vicenç Creus i amb el sergent voluntari dels bombers de Tortosa, José Pino. Tots quatre van declarar que van avisar Carles Font de l'existència d'una perímetre perillós, que mantingués els homes fora del perímetre i que les informacions meteorològiques de les set del matí del dia dels fets indicaven que canviaria el vent. Font va negar tot això quan va declarar.

 
 

Comentaris