Le Monde: "Demostració de força independentista, un milió de persones al carrer"

El diari parisenc considera que les forces independentistes han demoistrat "una capacitat de mobilització intacta després del fracàs de la seva temptativa de secessió d'Espanya i amb nou dirigents polítics a la presó"

 

El títol del diari francès de referència és ben explícit: "Demostració de força independentista, un milió de persones al carrer". Le Monde afirma que la capacitat de mobilització de l'independentisme resta "intacta", tot i que nou dels seus dirigents principal són a la presó. En aquest sentit, la capçalera francesa considera que "el camp independentista vol demostrar que segueix sent potent gairebé un any després del referèndum il·legal d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017 i la fallida declaració d'independència del 27 d'octubre, que va acabar amb la tutela de Catalunya per part de Madrid".

 

 

Tot i així, Le Monde també esmenta "les divisions" que es produeixen al camp independentista "entre l'esquerra republicana més moderada (ERC), que vol abandonar el camí unilateral i els més radicals".

 

Comentaris