El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laya, a les comunitats autònomes: “És el moment de la solidaritat i d’aparcar les crítiques”
  • CA

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha fet una crida a les comunitats autònomes a “aparcar les crítiques“. “És el moment de la solidaritat, no de la competència d’uns contra els altres. No són les teves o les meves mascaretes, la meva o la teva UCI”, ha defensat en una entrevista a TVE després que Catalunya i Múrcia hagin demanat endurir les mesures. Preguntada per un confinament total, Laya ha respost que “mai s’ha exclòs cap mesura que sigui útil i necessària”. També ha defensat que el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, va discutir amb “lleialtat” la pròrroga de l’estat d’alarma amb els presidents autonòmics abans d’anunciar-la als ciutadans

Segons Laya, les crítiques sempre han de ser possibles però ha afegit que qui les fa ha de pensar quin és el millor moment. La ministra d’Exteriors considera que ara és moment d’aparcar-les. “No dic que les haguem d’oblidar. Arribarà el moment de fer-les però aquest no és el moment. Els ciutadans no entendrien que ens emboliquéssim amb disputes”, ha afegit.

Davant la situació actual, la ministra ha fet una crida als ciutadans, responsables polítics de comunitats autònomes i ajuntaments. “Tots hem de ser solidaris, ara no és el moment de la competència entre nosaltres. Ara és el moment de remar tots junts en la mateixa direcció“, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa