El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laura Vilagrà serà la número dos d’ERC el 14-F
  • CA

L’executiva nacional d’ERC ha acordat aquest dilluns proposar que Laura Vilagrà sigui la número dos de la llista d’ERC a les eleccions catalanes del 14 de febrer. Segons ha informat el partit, l’executiva vol reforçar el perfil de gestió “pensant en el futur Govern que haurà de fer front a una situació econòmica i social complexa” després de la pandèmia. ERC ha definit Vilagrà com una “experta” en la direcció i gestió d’equips i asseguren que aportarà coneixement del tercer sector vinculat a l’àmbit social, inserció laboral i en institucions públiques. “S’ha considerat important apostar per valors segurs del partit, independentista de llarga trajectòria i coneixedora, a més, del món local amb una llarga experiència”, afirmen al comunicat. El Consell Nacional d’ERC es reunirà el 12 de desembre per ratificar les llistes de les quatre demarcacions per les eleccions del 14-F.

Vilagrà (Santpedor, 1976) és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un màster en Direcció Pública a ESADE. Segons ha recordat el partit en una nota de premsa, va ser alcaldessa de Santpedor entre 2003 i 2015 i diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011. Del 2016 i fins a l’aplicació de l’article 155, va ser la delegada del Govern a la Catalunya Central. També va ser gerent de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella (AMPANS), formadora externa de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i actualment és la gerent del Consell Comarcal del Bages.

Després de fer-se pública la notícia, Vilagrà ha assegurat per Twitter que és “honor” i que sempre està “a punt per treballar per la llibertat, la justícia social i la república catalana”. També a Twitter el president d’ERC, Oriol Junqueras, s’ha mostrat convençut que Vilagrà treballarà “incansablement” per fer de Catalunya un país “lliure i just”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa