El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laura Borràs a l’independentisme: “Dividits serem història, junts la farem”
  • CA

Laura Borràs, guanyadora de les primàries de JxCat i per tant presidenciable del partit a les eleccions del 14-F, ha fet una crida a tot l’independentisme per reclamar-ne la unitat. “Dividits serem història, junts la farem”, ha dit durant l’acte en què s’ha anunciat la seva victòria. 

La nova candidata del partit, que ha guanyat Damià Calvet -el seu únic oponent- amb un 75,8% dels vots, ha assegurat que la seva formació farà “la millor candidatura possible per guanyar aquestes eleccions i per assolir la independència”. En aquest sentit, ha dit que JxCat ha “demostrat” que “no s’ha de triar” entre gestió i independència. “Nosaltres volem poder gestionar la independència perquè la independència ens permetrà gestionar el país que volem ser”, ha afegit. 

També ha celebrat la participació de les primàries, en què han votat 5128 afiliats (més del 76% del cens), i ha dit que el partit posarà “aquesta força” al servei del Carles Puigdemont, de “l’esperit de l’1-O”, dels presos polítics i dels exiliats. 

Per la seva banda, Damià Calvet, que ha obtingut un 20,5% dels vots (799), també ha celebrat el percentatge de participació de les primàries i ha felicitat la guanyadora. A més, ha explicat que ja ha parlat amb Carles Puigdemont i amb l’exconseller Josep Rull -considerat el seu pare polític-, per anunciar-los el seu compromís de “continuar” treballant “pel projecte de Junts per Catalunya”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa