El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lastra diu que en les negociacions amb ERC no es va parlar de la reforma del Codi Penal
  • CA

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha assegurat que “en cap moment” en les negociacions amb ERC sobre la investidura que ella va dirigir no es va parlar de la reforma del Codi Penal “ni de res semblant” i ha defensat que l’impuls de la reforma respon a la necessitat d’homologar els delictes de sedició i rebel·lió al dret de la resta de la Unió Europea. Segons ha explicat en una entrevista a TVE, el debat encara es troba en un estat primari i ha defensat que la reforma serà molt més amplia. Pel que fa a les crítiques dels partits de dretes que hi veuen un “indult encobert” als polítics catalans condemnats per sedició, Lastra ha respost que no té res a veure i ha lamentat que la dreta intenti “generar crispació”.

Segons Lastra, l’actual Codi Penal no s’adequa al segle XXI i ha recordat que amb les euroordres diversos tribunals de la UE han qüestionat la legislació espanyola. Tot i així no ha concretat quina és la proposta del PSOE ni tampoc si són partidaris de rebaixar el delicte de sedició i alhora elevar les penes per rebel·lió. Pel que fa a la pròxima reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, Lastra ha donat per suposat que es parlarà del “conflicte polític” però ha afegit que aquesta primera trobada no servirà per encarrilar el conflicte sinó que haurà de ser en la taula de diàleg entre governs.

“Desinflamar Catalunya és seure a parlar amb la part de Catalunya amb qui no estàs d’acord. És reconèixer a les persones que tens davant i a les institucions per encarrilar un conflicte polític que ens bloqueja des de fa més d’una dècada”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa