El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lastra diu que l’acord amb Cs va ser “puntual”
  • CA

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a La Sexta que l’acord assolit entre el govern espanyol i Cs per a la pròrroga de l’estat d’alarma va ser una situació “puntual” i espera refer els ponts amb ERC per pactar polítiques socials. “Tenim quatre anys per davant per fer polítiques progressistes i volem seguir comptant amb ERC igual que amb Baldoví (Compromís) i altres forces que ahir van votar ‘no’ a l’estat d’alarma”, ha dit.

Lastra ha fet aquestes manifestacions en resposta a un twit del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha assegurat que el “El PSOE cada vegada que pot elegir elegeix la pitjor elecció”. “La clau és que no pugui elegir”, diu el portaveu d’ERC, “i estem massa sols intentant-ho”. Lastra ha explicat que durant les negociacions va demanar a Rufián un ‘sí’ d’ERC a l’estat d’alarma i aquest li va respondre que això era “impossible”. “La resta són matemàtiques, perquè nosaltres tenim l’obligació de salvar l’estat d’alarma i el que vam fer és assegurar-lo”.

Amb tot, segons la portaveu del PSOE, el fet de pactar amb Cs aquesta cinquena pròrroga “no significa una ruptura” amb ERC. “El que volem entendre és que això va ser una situació puntual i conjuntural i que recuperarem el nostre dia a dia al Congrés amb els nostres acords, perquè tenim molt de camí a fer les forces que vam donar suport a la sessió d’investidura”. “Volem seguir comptant amb les forces polítiques d’esquerres per desenvolupar un programa polític progressista, perquè l’estat d’alarma no és un programa de govern ni un projecte polític del PSOE”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa