El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laporta vol emular Jordi Pujol
  • CA

El diputat de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI) al Parlament Alfons López Tena ha explicat avui que Joan Laporta seguirà liderant la coalició després del congrés que aquest diumenge farà a Manresa el partit Solidaritat per la Independència. “Hem pensat que ha d’haver una persona que sigui el referent com a líder la coalició. Joan Laporta seria l’equivalent a Jordi Pujol quan CiU era una coalició i no una federació com ara”, ha conclòs.

López Tena ha precisat que el congrés de Manresa no és el de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència, sinó el del partit Solidaritat per la Independència, una de les sis formacions que integren la coalició. En aquest sentit, ha explicat que la legislació espanyola estableix que les coalicions desapareixen jurídicament després de les eleccions, de manera que, si hi ha una voluntat de permanència, cal renovar abans de les cites electorals.

De guanyar la candidatura oficialista a Manresa, Toni Strubell lideraria el partit en qualitat de president, però seria Laporta el que exerciria el “lideratge polític” de la coalició, emulant Pujol a CiU fa anys. Laporta ha destacat que se sent “més fort que mai” per assumir el lideratge de la coalició, que compaginarà amb el seu escó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa