El diputat i cap de llista de Solidaritat Catalana (SI) en les darrers eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Laporta, ha trencat les relacions amb  el partit i es planteja seriosament deixar el grup mixt.

En roda de premsa posterior a un dinar de la coalició, al qual no ha assistit Laporta, el diputat Uriel Bertran ha confirmat que “Democràcia Catalana i Joan Laporta han decidit deixar el projecte de SI” i ha fet una crida a l’independentisme per “reforçar l’únic projecte que vol declarar la independència i que Catalunya sigui el proper Estat de la Unió Europea.”

Més enllà de la decisió de Democràcia Catalana, la resta de partits que formen SI reafirmaran dilluns en un pacte la voluntat de presentar-se a Barcelona.

El futur de Laporta

Segons ha pogut saber el Singular Digital, el diputat de Solidaritat Catalana ha demanat recentment als serveis de la cambra catalana que li facilitin un càlcul econòmic sobre què significaria abandonar en aquests moments el grup parlamentari.

Respecte el futur de Laporta en el Parlament, Bertran ha explicat que la decisió es pendrà la propera setmana en una reunió del subgrup parlamentari, però no es descarta demanar-li que torni l’acta.

El trencament del partit revelació de les darreres eleccions s’ha produït en el moment de formular la candidatura de les eleccions municipals a Barcelona: l’expresident del Barça apostava per una coalició amb ERC, mentre que Uriel Bertran i Alfons López Tena per una candidatura encapçalada per Santiago Spot, líder de Catalunya Acció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa