El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laporta sospesa presentar-se a l’alcaldia de Barcelona
  • CA

El líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, s’està rumiant sèriament la possibilitat de ser candidat a l’alcaldia de Barcelona en les properes eleccions municipals perquè vol treballar per la ciutat des d’un càrrec “de màxima proximitat amb els ciutadans”.

En una entrevista a l’Agència Efe, Lapora avança que Solidaritat presentarà candidatura en 612 municipis catalans pels propers comicis del 22 de maig.

Laporta diu que ja ha començat a estudiar quines possibilitats té de ser candidat a l’alcaldia. “Em puc presentar perquè ser alcalde és compatible amb ser diputat al Parlament, però encara no està decidit qui serà el candidat. Contemplem diverses possibilitat i una d’elles és que jo em presenti. Però encara he de reflexionar més sobre això”, matisa. El líder de SI creu que els ciutadans buscaran “renovació” i “alternativa”, tot i que reconeix que el principal problema és que en les eleccions municipals s’exigeix un percentatge d’un 5% dels vots a la localitat per entrar al consistori. Les xifres van en contra dels desitjos de Laporta: el passat 28-N, SI va aconseguir 20.433 vots a Barcelona, un 2,89%.

Tot i així, Laporta confia en les seves possibilitats però diu que “he de reflexionar una mica més, igual que quan vaig fer el pas a la política, que vaig encarregar estudis previs per avaluar les possibilitats que hi havia”. Hi afegeix: “Són unes eleccions en les que prima molt la persona, la seva capacitat de gestió, de motivar la ciutadania per fer una Administració més propera al ciutadà”.

Respecte a les negociacions amb altres partits independentistes per presentar una candidatura transversal, el líder de SI ha confirmat que les converses en cara “no són oficials” però que hi ha “vincles” amb ERC i Reagrupament. “També hi ha diàlegs amb CiU, encara que les possibilitats d’acord són molt menors”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa