Laporta promet proclamar la independència en la primera llei parlamentària

El candidat de SI insisteix en la idea de gestionar l'autodeterminació del país des d'una Conselleria en Cap

Entrar i actuar. El candidat de Solidaritat Catalana (SI), Joan Laporta, ha assegurat avui davant el moument de Francesc Macià que la primera llei que pensa tramitar el candidat a la Presidència de la Generalitat, si guanya les eleccions, és la que proclami la independència de Catalunya.

Laporta ha remarcat que aquesta serà la primera actuació de SI a la cambra catalana – pràcticament totes les darreres enquestes ja li donen representació-, i després vindrà un full de ruta per a la declaració de la independència de Catalunya des d'una Conselleria en Cap.

En aquest document s'establiran les bases per al reconeixement internacional de Catalunya com a país; la creació d'una Seguretat Social pròpia -que es destinarà sobretot a pagar les pensions-; la institució d'Hisenda i una Agència Tributària per gestionar tots els diners recaptats, i la projecció d'un Banc Central Català.

Alhora, aquest full de ruta determinarà la gestió dels ports, aeroports i trens d'alta velocitat; la creació de cossos de seguretat amb plenes competències, i l'establiment d'un òrgan per liquidar els béns "entre l'Estat català i el Regne d'Espanya".

Després de manifestar el seu respecte per la resta de candidats, ha carregat contra ERC per proposar un referèndum "inviable políticament" i per no haver fet servir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) "per aconseguir que els ciutadans coneguin que Catalunya pot ser un Estat independent".

 
 

Comentaris