El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laporta no descarta ser número dos de Portabella
  • CA

El líder de Solidaritat Catalana i diputat al Parlament, Joan Laporta, no ha descartat avui ocupar el segon lloc d’una candidatura unitària independentista a l’Ajuntament de Barcelona encapçalada pel republicà, Jordi Portabella.

Preguntat en una entrevista a Catalunya Ràdio sobre si estaria disposat a ocupar aquesta segona posició, Laporta ha afirmat: “A mi em tindran en el lloc que calgui perquè l’independentisme tingui un lloc a l’Ajuntament de Barcelona i aniré on la coalició pensi que es millor”, sense negar aquesta possibilitat.

Després de uns dies de debat i manifestacions contradictòries entre les principals cares de SI, precisament just abans del congrés que el partit celebra aquest cap de setmana, el diputat ha promès “no fer cap moviment que a la coalició no s’hagi debatut”.

Algunes fonts apunten que el mateix Laporta i persones pròximes a ell haurien negociat amb els republicans d’esquena a la formació. De fet, Laporta ha assegurat “entendre” les raons de Portabella per voler ser el líder de la proposta independentista que es presenti a l’Ajuntament de Barcelona.

I, encara que ha avisat que “de vegades un busca la unitat però no és possible”, també ha deixat clar que “la tònica independentista diuen que hauríem d’anar junts”. Ara bé, també ha advertit, quan els aires de concòrdia a SI comencen a flaquejar, que va decidir entrar en política “per fer polítiques d’estat” i no solucionar “conflictes de partit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa