El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laporta: “La independència no és un caprici sinó la solució a la crisi”
  • CA

“Quan un s’estrena en el Parlament ha de saludar i més si és la primera vegada i hi ha un president al davant” ha dit el líder de CiU, Artur Mas, com a lliçó a Joan Laporta. El frec a frec entre els dos ha estat intens i marcat pels retrets, tot i que el líder convergent no ha exercit el seu dret a contrarèplica en la segona intervenció del novell diputat.

I és que la primera intervenció del líder de Solidaritat Catalana al Parlament de Catalunya ha estat marcada pel fet que, sense cap preàmbul protocolari, ha començat directament a recitar el discurs que portava anotat.

Laporta ha carregat contra el discurs d’investidura de Mas, que ha qualificat de “frustrant” perquè, segons ell, “va parlar de crisi sense aportar solucions” i l’ha titllat de “poc seriós” perquè “va fer un plec de propostes nacionals sense recursos per fer-les efectives”.

En aquest sentit, el líder de Solidaritat ha dit que la seva formació condicionarà l’elecció de president de la Generalitat a la declaració d’independència i per tant, com ja se sabia, votarà en contra de la investidura de Mas. Laporta també ha denunciat “l’espoli fiscal que pateixen els ciutadans de Catalunya” i ha apostat una vegada més per la independència perquè segons ha especificat el líder de SI “no és un caprici, sinó la solució a la crisi”.

Un altre dels temes que Laporta ha retret als membres de la cambra en la seva primera intervenció, ha estat, al seu parer, “que els partits que ocupen el Parlament des de fa 30 anys són els culpables de la crisi econòmica” i “el derrotisme” i “l’espectacle esperpèntic que es va produir amb la sentència del TC”. Per aquestes crítiques, Mas l’ha acusat “d’injust”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa