El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laporta insinua que els seus companys de partit es volien "aprofitar del seu nom" per tenir èxit
  • CA

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, insinua avui en dues entrevistes que els seus companys de partit es volien “aprofitar” del seu nom “en situacions que els pogués donar èxit” i afirma sentir-se “legitimat” per seguir ocupant el seu escó al Parlament si s’acaba materialitzant la ruptura amb SI a la cambra catalana. “He fet prou mèrits per guanyar-me l’escó. Tinc legitimitat per continuar com a diputat”, assegura en dues entrevistes a “l’Avui” i “l’Ara”. Laporta insisteix que la independència “només es pot aconseguir a través de la unitat” i ha apostat de nou per una candidatura conjunta entre ERC, SI i Reagrupament a l’Ajuntament de Barcelona.

L’endemà que SI anunciés que Laporta deixa la coalició independentista per “unir-se a un altre projecte” a les eleccions municipals, el líder de SI expressa la seva voluntat de seguir ocupant l’escó al Parlament. De fet, el futur del subgrup a la cambra s’acabarà de definir en una reunió dimarts que ve.

Les discrepàncies amb els companys de Solidaritat que han desembocat en la ruptura en la coalició és en el plantejament per concórrer a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona. Creu que “cal tenir més altura de mires i no aferrar-se a un tacticisme polític que només porta a una situació de bloqueig” per unir les forces independentistes i no “dividir”. A més, acusa Alfons López Tena i Uriel Bertran de “pensar més en el partit” i ha deixat clar que no vol fer “política de partidet endogàmic”.

Segons Laporta, els seus companys haurien admès en privat que no tenien opcions en els següents comicis, però sí “d’aquí quatre anys”. “Això és una entelèquia que no va enlloc. Qui pensi que aconseguirà ERC o CiU desapareguin, per mi s’ha begut l’enteniment”, afegeix en l’entrevista a “l’Ara”.

L’expresident del FC Barcelona també assegura que no ha pactat res amb el cap de llista d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i que hi continuarà parlant per veure com es podria articular una coalició entre la formació republicana i Democràcia Catalana. “Si veig que no hi ha incompatibilitats i s’aposta per fer una bona campanya que il•lusioni la ciutadania, amb una marca pròpia que signifiqui la unitat i no l’absorció d’uns partits importants en l’espectre polític català, aniré amb ells”, pronostica.

El candidat d’ERC i Rcat a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, va reconèixer ahir que ha tingut contactes en solitari amb Joan Laporta. Segons va explicar, Portabella ha garantit a Laporta que si “s’uneix a la coalició, no aniria de número cinc, sinó que tindria el lloc de sortida garantit”. Amb aquesta oferta, el líder d’ERC ofereix de forma implícita el segon o tercer lloc de la candidatura a Laporta, donat que el número quatre és per Rcat i Portabella ocupa el cap de cartell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa