Laporta: diputat o regidor

SI no reformarà els seus estatuts per facilitar que el diputat pugui candidat a la capital catalana

El portaveu de SI, Uriel Bertran, ha anunciat avui que SI no reformarà els seus estatuts per facilitar que Laporta pugui ser alcaldable per Barcelona compaginant el seu càrrec.

El període per presentar esmenes a l'article 57 dels estatuts, que recull la incompatibilitat de ser diputat i regidor a la vegada, ha finalitzat sense que ningú hi hagi presentat al•legacions, ni tan sols Laporta.

Aquests estatuts se sotmetran al vistiplau de la militància en el congrés que SI farà aquest cap de setmana a Manresa, per tant, si s'aproven, obligarien Laporta a renunciar al seu escó al Parlament si vol ser candidat a l'Ajuntament de Barcelona.

A més, Bertran ha recordat que el candidat de SI a les eleccions municipals de Barcelona -i de tots els municipis- ha de sotmetre's a unes eleccions primàries internes, si volen formar part d'unes llistes.

Debat parlamentari en dissabte


Respecte la proposta de llei sobre la independència presentada al Parlament per SI, Bertran ha demanat que es faci en dissabte, i no en dimecres com és habitual en la Cambra, perquè així "els ciutadans tindran més facilitats per seguir pels mitjans una qüestió "tan important" i, fins i tot, podran acostar-se fins als voltants del Parlament.

Alhora, ha explicat que el seu partit impulsarà una "mobilització ciutadana" per instar els partits que votin favorablement la declaració independentista i perquè els grups parlamentaris donin llibertat de vot als seus diputats.

 
 

Comentaris