El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Violència Masclista enfronta CiU i ICV
  • CA

El departament d’Interior anunciava divendres com una gran fita que el Programa de Seguretat Contra la Violència de Masclista deixava de tenir el seu caràcter de Programa per passar a ser una política activa del Departament adscrita a la Secretaria de Seguretat, de la qual també dependran a partir d’ara tots els llocs de treball específics d’aquest programa.

Segons el secretari general del Departament, Xavier Gibert, “ja no té sentit mantenir-lo com un programa sinó que cal fer un pas més per incorporar la lluita contra la Violència Masclista com una política permanent del Departament”. Ha de “perdre el caràcter de provisionalitat” i “donar-li permanència i més solidesa incorporant-lo definitivament sota la responsabilitat de les estructures permanents del Departament” .

La reacció d’ICV-EUiA

Aquest canvi, però, no ha agradat a ICV-EUiA que ha demanat una explicació al Parlament sobre la supressió del programa contra la violència masclista creat per Joan Saura durant el mandat del tripartit i ha assegurat que aquest només és un dels “despropòsits” que ja acumula el conseller d’Interior, Felip Puig, just en els primers deu dies del mandat.

El diputat ecosocialista, Jaume Bosch, ha citat com exemple d’aquests “despropòsits” que hagi estat incapaç de concretar els nomenaments dels màxims responsables de la Seguretat, malgrat haver fet públiques algunes propostes de noms. Bosch ha recordat a Puig que el Departament d’Interior hauria d’haver estat el primer en definir l’estructura de comandament.

Altres exemples de contradiccions, segons ha destacat Bosch, són les declaracions contradictòries de Puig en temes com les càmeres a les comissaries o la limitació de la velocitat a les entrades de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa