La UPEC arrenca urgint a la formació de governs d’esquerres a Catalunya i Espanya

Els líders de CCOO i UGT creuen que una alternativa progressista és la única possible per fer front als reptes actuals

Els secretaris generals dels sindicats CCOO, Javier Pacheco, i UGT a Catalunya, Camil Ros, han reclamat aquest dimecres governs d’esquerres tant a Catalunya com a Espanya i en totes les institucions perquè, segons han defensat, serien els únics capaços de donar resposta a les necessitats actuals. Així ho han assegurat en el marc de la inauguració de la XV Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya que se celebra a la seu de CCOO a Barcelona fins divendres.

Camil Ros ha estimat “imprescindible que hi hagi governs d’esquerres” i ha afegit que “només des de l’esquerra es podrà trobar una resposta a la situació que vivim a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol”. Ros ha dit que a hores d’ara són les esquerres les que “aporten establitat política i moderació” i “són les úniques capaces d’entrendre’s entre elles i estendre ponts”. Són també, ha agregat, les que ofereriexen “propostes de diàleg”.

 

Ros ha fet referència a la necessitat de tancar el cercle electoral amb unes eleccions al Govern de la Generalitat perquè al governabilitat a Catalunya “no s’aguanta” i ha dit que després de les eleccions catalanes faria una proposta de dues moratòries: "Una moratòria de 2 o 3 anys d'eleccions i una altra de Twitter, dues coses que fan molt mal per reconstruir el diàleg".

De la seva banda, Javier Pacheco ha lamentat que els resultats electorals favorables a les esurres no s’està traduïnt amb capacitat de representació a les institucions, en molts casos pels pactes de la dreta. Amb tot, però, “tenim les principals institucions amb possibilitat de desenvolupar un projecte progoresista i d’esquerres per donar resposta als reptes que tenim”. Pacheco ha dit que “la millor medicina per lluitar contra la ultradreta és posar-nos d’acord en la reconstrucció del contracte social al país i construir una alternativa d’esquerres per Catalunya i Espanya”.

 

Comentaris (3)
Només l'independència significa progrès, l'unionisme significa seguir com ara (o pitjor) Fa 6 mesos
Significa doncs que, renunciant a l'altra meitat de l'independentisme, us poseu clarament al costat de l'unionisme. I prou de parlar de progressisme de les esquerres, que fan i s'alien desvergonyidament amb les dretes més ràncies espanyolistes, impedint-li governar i tallant qualsevol recurs a Catalunya, a tots els catalans siguin de esquerra, de centre o de dreta, del nord, del sud, de l'est i de l'oest.
I tot això qui ho paga? Fa 6 mesos
Govern d'esquerres diuen? Però si el seu Pedrito acceptarà els vots de PP i Ciudadanos si cal per ser president! I si forma govern ni t'ho creguis que tocarà ni un dels privilegis de les sangoneres de l'Ibex. Rucs.
Farsants, hipòcrites... Fa 6 mesos
... manipuladors i vividors da la suor aliena i de la ignorància que fomenteu. Traficants disfressats de pastors, conxavats amb els llops. No, vosaltres no dureu les ovelles a l'escorxador, que ja moriran totes soles malaltes o de velles; vosaltres us ocupeu només de garantir als poderosos dels qui cobreu les rendes vitalícies de la llana i de la llet. Viviu mentre pogueu de la ignorància del remat, que hores d'ara és ja culpable. Ja fugireu esperitats si mai es desperta !