La unitat, la clau de la campanya del 'Sí'

Representants d'entitats i partits polítics es reuneixen a la Plaça del Rei de Barcelona per explicar que es coordinaran a favor de la independència

 

"Antes de romperse España se romperá Cataluña", deia José María Aznar el passat 5 de juliol. Avui, però, partits i entitats han volgut deixar en evidència l'expresident del govern espanyol en un acte de presentació de la Campanya del Sí de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que es coordinarà amb les altres entitats i partits polítics. Representants del PDeCAT, ERC, CUP, Demòcrates, ANC, AMI, UGT, Cercle Català de Negoci i més grups s'han reunit a la Plaça del Rei de Barcelona per mostrar una imatge d'unitat i refermar el seu compromís pel referèndum de l'U d'Octubre. 

 

Jordi Sànchez, president de l'ANC, ha assegurat que aquesta campanya "és la més important que s'ha fet en aquest país en els últims anys" i ha volgut remarcar aquesta imatge intencionada d'unitat: "El 'Sí' té moltes veus, colors i accents. Aquesta diversitat ha d'estar present fins que arribi l'1-O". Sànchez, que ha agraït que el sol hagi tingut pietat amb els assistents de l'acte amagant-se darrere dels núvols, ha insistit en la "pluralitat" d'aquesta campanyai en "l'èxit" que tindrà gràcies a "la ciutadania".

 

Una de les coses que més s'intenta deixar clar a la gent en aquesta campanya pel referèndum és que el procés democràtic se celebrarà "com sempre" i que no s'ha de témer l'actitud represora de l'Estat, per això Sànchez ha volgut recordar avui que l'espai de coordinació entre les forces favorables al referèndum i al 'Sí' "defensa la plena normalitat democràtica". "Ens sentim cavalls guanyadors en una cursa de la democràcia", ha etzibat. I refermant la voluntat que el resultat de l'1-O sigui una victòria clara a favor de la indepenència de Catalunya, el president de l'ANC ha recordat que porten "mesos i anys donant arguments perquè creiem que crear un nou Estat és la millor de les opcions pel país". 

Unitat, democràcia, fermesa i diversitat han sigut les quatre paraules que han omplert els discursos dels representats de partits i entitats | A.D.

 

La majoria dels assistents a l'acte han seguit una mateixa línia a l'hora de fer intervencions. Unitat, democràcia, fermesa i diversitat han sigut les quatre paraules que han omplert els discursos dels representats de partits i entitats. L'exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha fet ús d'aquell argument que "celebrar el referèndum ja és guanyar una partida a Espanya", el coordinador d'Organització del PDeCAT, David Bonvehí, ha promès que al Parlament "farem el que hem de fer", el secretari general de Demòcrates, Antoni Castellà, ha remarcat que "tots compartim, per sobre dels nostres perfils, la radicalitat democràtica d'exercir el dret d'autodeterminació", i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha assegurat que el municipalisme estarà compromès amb el procés.

 

Comentaris