El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UE adverteix que no té diners per cofinançar el Corredor Mediterrani
  • CA

La cap de la delegació de Transports i Turisme del Parlament Europeu, Gisene Meissner, ha aplaudit avui l’esforç que Espanya està fent perquè s’inclogui el Corredor Mediterrani entre els 30 projectes prioritaris de la UE.

Tot i això, ha advertit que “no hi ha diners”. En la roda de premsa a Barcelona, Meissner ha lamentat que l’actual situació no els permet ni tan sols finançar els 30 projectes ja qualificats com a prioritaris, i ha citat el corredor com “el gairebé projecte prioritari número 31”.

Tot i això, ha assegurat que aquesta llista es revisarà en funció del valor afegit que aporten a l’economia europea cadascun d’aquests projectes, i que a partir de juny es redistribuirà la inversió en funció d’aquest criteri.

L’eurodiputada també ha assenyalat que durant la seva visita ha detectat carències a la xarxa ferroviària espanyola i, tot i que ha apreciat que “hi ha millores”, ha demanat celeritat en l’adequació a l’ample de via europeu perquè la connexió amb Europa “sigui una realitat”.

D’altra banda, ha elogiat l’aeroport del Prat, que ha considerat “elegant i modern”, i ha destacat la velocitat que es manegen els vagons flexibles a la frontera francesa, cosa que mai havia vist i que l’ha “sorprès favorablement”.

Una delegació integrada per 13 eurodiputats i dos alts càrrecs de la Comissió Europea, han visitat durant aquest dijous i divendres diverses infraestructures catalanes, com l’aeroport o el pas de Portbou, i han pogut constatar quins avenços i quines carències hi ha a la xarxa catalana d’infraestructures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa