El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La situació dels presos polítics es debat al parlament alemany
  • CA

El partit de Die Linke alemany presenta aquest dijous una moció sobre el procés judicial i la presó preventiva abusiva dels presos polítics independentistes al Bundestag. Durant les últimes setmanes, un grup de 17 parlamentaris del grup Die Linke liderats pels diputats Zaklin Nastic, Andrej Hunko i Dr. Dieter Dehm, ha formulat una moció que ha estat aprovada per tot el grup parlamentari del partit format per 69 diputats, i ha decidit presentar aquesta proposta al ple. 

 

El Comitè executiu del grup parlamentari de Die Linke va decidir remetre la proposta no només a la Comissió d’Afers Exteriors, sinó també, addicionalment, a la Comissió de Drets Humans i d’Afers de la Unió Europea, per ser debatuda conjuntament en el marc d’aquestes comissions que compten amb la presència de membres de tots els partits representats al Bundestag. Les comissions acordaran una recomanació conjunta que serà remesa al Bundestag, i a continuació la moció podrà ser votada en ple. Està previst que la votació sigui després de l’estiu.

 

El conseller Alfred Bosch es va reunir amb diputats, entre d’altres, del partit de Die Linke, en el seu darrer viatge a Berlín el 21 i 22 de març de 2019. Va ser aleshores quan es va anunciar la intenció de presentar “una moció històrica per condemnar el judici als presos polítics i exigir que Alemanya actuï per solucionar democràticament el tema català”. 

 

Què demana la moció?

 

El text de la moció inclou com a acords que el govern federal insisteixi “públicament” perquè en el judici es “es preservin els estàndards de l’estat de dret i drets fonamentals dels líders representants del moviment independentista català”. La proposta també demana que es pronunciï públicament a favor de l’admissió d’observadors internacionals al judici i intercedeixi per arribar a una solució democràtica de l’assumpte català, negociada de manera consensuada entre ambdues parts, i conforme al dret internacional. Així mateix, s’insta a “excloure participació en la persecució política dels representants del moviment independentista català” i intercedir perquè el Comitè de Ministres del Consell d’Europa realitzi iniciatives que tinguin com a objectiu una solució pacífica i democràtica del conflicte. Finalment, el Parlament debatrà una moció que conté l’oferiment d’asil a Alemanya per als perseguits “per motius polítics” acusats de “rebel·lió” o “sedició”, sempre i que ho desitgin.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a desembre 06, 2020 | 21:03
    Manel desembre 06, 2020 | 21:03
    Espanya país podrit mafiós faxa ,la vergonya d Europa
    • Icona del comentari de: Manel a desembre 06, 2020 | 21:03
      Manel desembre 06, 2020 | 21:03
      Espanya país podrit mafiós faxa ,la vergonya d Europa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa