La situació dels presos polítics es debat al parlament alemany

Die Linke presenta una moció al Bundestag sobre el procés judicial i la presó preventiva

El partit de Die Linke alemany presenta aquest dijous una moció sobre el procés judicial i la presó preventiva abusiva dels presos polítics independentistes al Bundestag. Durant les últimes setmanes, un grup de 17 parlamentaris del grup Die Linke liderats pels diputats Zaklin Nastic, Andrej Hunko i Dr. Dieter Dehm, ha formulat una moció que ha estat aprovada per tot el grup parlamentari del partit format per 69 diputats, i ha decidit presentar aquesta proposta al ple. 

 

El Comitè executiu del grup parlamentari de Die Linke va decidir remetre la proposta no només a la Comissió d'Afers Exteriors, sinó també, addicionalment, a la Comissió de Drets Humans i d’Afers de la Unió Europea, per ser debatuda conjuntament en el marc d’aquestes comissions que compten amb la presència de membres de tots els partits representats al Bundestag. Les comissions acordaran una recomanació conjunta que serà remesa al Bundestag, i a continuació la moció podrà ser votada en ple. Està previst que la votació sigui després de l’estiu.

 

 

El conseller Alfred Bosch es va reunir amb diputats, entre d’altres, del partit de Die Linke, en el seu darrer viatge a Berlín el 21 i 22 de març de 2019. Va ser aleshores quan es va anunciar la intenció de presentar "una moció històrica per condemnar el judici als presos polítics i exigir que Alemanya actuï per solucionar democràticament el tema català". 

 

Què demana la moció?

 

El text de la moció inclou com a acords que el govern federal insisteixi "públicament" perquè en el judici es "es preservin els estàndards de l'estat de dret i drets fonamentals dels líders representants del moviment independentista català". La proposta també demana que es pronunciï públicament a favor de l'admissió d'observadors internacionals al judici i intercedeixi per arribar a una solució democràtica de l'assumpte català, negociada de manera consensuada entre ambdues parts, i conforme al dret internacional. Així mateix, s'insta a "excloure participació en la persecució política dels representants del moviment independentista català" i intercedir perquè el Comitè de Ministres del Consell d'Europa realitzi iniciatives que tinguin com a objectiu una solució pacífica i democràtica del conflicte. Finalment, el Parlament debatrà una moció que conté l'oferiment d'asil a Alemanya per als perseguits "per motius polítics" acusats de "rebel·lió" o "sedició”, sempre i que ho desitgin.

 

Comentaris (8)
Lia Fa 2 mesos
Jordi, ets molt menyspreable, les teves opinions demostrant un nivell d'ignorància molt baix, mira si el tens baix que estàs en un xat equivocat, creus que això és el ABC i segueixes vomitant comentaris sense que ningú et foti puto cas...jo ja ni te'ls llegiré més quan vegi el teu nom, t'ho dic perquè no et cansis...
Biba Apaña ozu Fa 2 mesos
Jorge !!!!
jg Fa 2 mesos
estais en vuestro derecho de buscar complicidades en el exterior….vamos a ver quien apoya a Cataluña frente a España..
APAÑAMELAPELA Fa 2 mesos
Jordi: fascista, nazi i franquista es el mateix.
Nada, nada... Fa 2 mesos
Los mismos perros con diferentes collares. Al talego con los sediciosos.
Javier Fa 2 mesos
Espanya,Turquia,La Xina ,Corea del Nord tots ells països dictadors represors i mafiosos
JORDI Fa 2 mesos
Otros anticapis.....como la CUP.....vamos al precipicio nois
Ñ, una vergonya per Europa Fa 2 mesos
Suposo que Alemanya després dels desastres que va provocar el seu feixisme, voldrian una Europa neta de feixismes, com ara l'espanyol.
JORDI Fa 2 mesos
Fascistas son ustedes sres.......mira la definición y frotaros los ojitos amiguitos