El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Sindicatura de Comptes investiga Miquel Sellarès
  • CA

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha confirmat avui que la Sindicatura de Comptes investiga Miquel Sellarès, ex alt càrrec dels governs de Jordi Pujol i secretari de comunicació del primer tripartit, com a president de la fundació del Centre de Documentació Política,  per un possible desviament de diners públics a comptes personals.

Segons diverses fonts, la investigació de la Fiscalia sobre els comptes econòmics de la Fundació durant el 2009 conclou que les subvencions del govern català – 1,4 milions d’euros- s’ingressaven directament a un compte corrent a nom de Sellarès sense que aquest facilités els extractes bancaris corresponents, quan és obligatori que es dipositin en un compte en nom de l’entitat.

A més, els diners que el president després va passar a la fundació no corresponen amb el total. El 2009 la Fundació va rebre 252.655 euros de la Diputació i 1,4 milions de la Generalitat, en total un 80,6% dels ingressos, però només consta una transferència de 17,757 euros del compte de Sellarès a la de la Fundació.

La Sindicatura també posa en dubte la legalitat de dos préstecs que Sellarès va concedir al Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya – 122.513 euros el desembre del 2008 i 2.909 el desembre del 2009- ja que la finalitat de la Fundació no és deixar diners.

El govern revisarà els serveis contractats

Des del govern català, pel qual la Fundació realitza diversos serveis, entre ells els resums de premsa, Homs ha confirmat la investigació ha assegurat que “es demanaran a l’entitat els números econòmics més recents que no hagin estat auditats”. 

En declaracions a RAC1, el portaveu del govern també ha afirmat que s’analitzaran els serveis contractats al Centre de Documentació Política “però no perquè hi hagi un problema amb aquesta fundació, sinó seguint la política d’austeritat” iniciada pel l’executiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa