La sentència del TC contra l'Estatut arriba a Estrasburg

Dos membres de l''Associació "El Matí" al·leguen que no s'ha respectat el dret dels catalans a un tribunal "equitatiu i just"

La sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut de Catalanya arriba a Estrasburg. Dos membres de l'Associació "El Matí", l'advocat Jordi Cortada i l'editor Quim Torra, presentaran divendres que ve un recurs al Tribunal de Defensa dels Drets Humans d'Estrasburg contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut dictada l'estiu passat.

Els dos membres d'El Matí  al·leguen que la sentència ha vulnerat alguns drets, com el de la tutela efectiva al haver estat part del procés del recurs de l'Estatut en el qual només hi van participar les institucions, i que als catalans no se'ls ha respectat el dret a un tribunal "equitatiu, normal, europeu i just" per la "politització, els retards i les recusacions" en el si del TC, segons han indicat fonts properes als demandants.

Cortada i Torra doncs, presentaran demà dijous els detalls d'aquest recurs elaborat per dos jurístes de gran prestigi en una roda de premsa a la seu de l'Ateneu Barcelonès.

 
 

Comentaris