El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La primera tinenta d’alcalde de Girona (PSC) defensa que Catalunya pugui votar “què ha de ser”
  • CA

 

La primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha sortit al pas de les crítiques que li ha llançat la popular Concepció Veray al voltant de les seves declaracions sobre el referèndum. Paneque ha retret a la portaveu del PPC “no tenir cap sentit ni de ciutat, ni de país, ni d’Estat” i centrar-se sempre en voler treure “rendiment electoral”. “Jo, en canvi, penso que el moment del país és transcendent i que calen veus al marge dels dos nacionalistes confrontats”, assegura Paneque. La primera tinenta d’alcalde de Girona defensa que Catalunya pugui votar “què ha de ser”, però també deixa clar que el referèndum de l’1-O té “mancances greus”. Sílvia Paneque ha reiterat la seva sintonia amb el PSC i ha retret al PP que cometi “la barbaritat” de focalitzar-ho tot “en els tribunals”.

Declaració, rèplica i contrarèplica. Sílvia Paneque s’ha mostrat ferma en quina serà la seva posició davant del referèndum: no posar “pals a les rodes” quan l’Ajuntament de Girona col·labori a organitzar-lo. La primera tinenta d’alcalde assegura que li fa “gràcia” que la portaveu del PPC, Concepció Veray, li demani que rectifiqui. 

 

“Jo li contesto que hauria de ser el PP qui rectifiqués; ha portat Espanya a la pitjor situació de la seva història”, assegura. “Per la corrupció i pel centralisme nacionalista sense sentit que defensa la senyora Veray i el PP”, hi afegeix. 

 

“És molt trist que la senyora Veray torni a demostrar que no té cap sentit ni de ciutat, ni de país, ni d’Estat”, li ha respost Paneque, en referència a l’exigència de la portaveu popular demanant-li que rectifiqués i no permetés que l’Ajuntament de Girona col·laborés en l’organització del referèndum. “Només li importa treure rendiment electoral; jo, en canvi, penso que el moment del país és transcendent i que calen veus al marge dels dos nacionalismes confrontats”, hi afegeix la socialista.

“No aniré contra el govern des del govern”

 

En relació a l’1-O, Paneque ha reiterat que allò que no farà és “anar contra el govern des del govern” perquè li sembla “de sentit comú”. Ara bé, la primera tinenta d’alcalde sí que ha subratllat que no se sent “cridada” a participar en “aquest referèndum”. “Perquè només l’organitzen les forces polítiques d’un sol bàndol, perquè crec que cap de les dues opcions confrontades té una majoria que aporti estabilitat a Catalunya, perquè tinc dubtes sobre com s’organitzarà, qui el portarà a terme o quin cens hi haurà”, ha dit.

 

Sílvia Paneque reitera, però, que la solució s’ha de plantejar “des de Catalunya” i que cal que la ciutadania pugui votar. “Ara bé, aquesta defensa no treu que no estigui gens d’acord amb com s’estan fent les coses des de Junts pel Sí”, precisa.

 

I novament responent a Veray, la socialista hi afegeix: “És curiós que, diguis el que diguis, els nacionalismes en conflicte vulguin portar-te a la confrontació o a un dels dos bàndols”. “Jo dic clarament que Catalunya viu un moment clau i, en aquestes circumstàncies, demano consens en el meu país; allò nuclear és què ha de ser Catalunya”.

 

Per últim, Sílvia Paneque defensa que la seva postura al voltant del referèndum “no entra en contradicció amb la del PSC”. “Tot al contrari, som federalistes i no creiem que s’hagi de judicialitzar la política”, critica la tinenta d’alcalde, en referència a l’estratègia del PP. I conclou: “I tant el PSC com jo compartim la preocupació perquè el referèndum plantejat per JxSí té mancances greus”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa