La premsa internacional alerta dels atacs i la "fòbia" contra els turistes a Barcelona

Els diaris expliquen l'atac d'Arran al bus turístic i a les bicicletes de lloguer estacionades al Poblenou

 

Els diaris 'The Times', The Guardian', i 'The Daily Express' són només alguns dels diaris britànics que recullen en les seves edicions digitals l'atac contra el bus turístic dijous passat a les rodalies del Camp Nou i la punxada de rodes a bicis de lloguer al Poblenou, ambdues accions reivindicades per Arran. Per exemple, 'The Times' assenyala que la branca juvenil de la CUP fa aquestes accions "en defensa del veïnat" i per les "tensions creixents" a la ciutat relacionades amb el turisme de masses. Per la seva banda, 'The Guardian' i 'The Daily Mail' es fan ressò d'un testimoni britànic que anava a l'interior del bus turístic i que explica que primer no sabien si es podia tractar d'un atac terrorista però que després es va tranquil·litzar en comporvar que pintaven el vidre de davant amb un graffiti. Per la seva banda, 'The Daily Express' parla de "nova amenaça" arran de l'acció contra les bicicletes del Poblenou.

 

El mateix rotatiu assenyala que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha fet "impopular" en el sector del turisme a Barcelona després d'aprovar la moratòria hotelera i la guerra que manté oberta amb plataformes com Airbnb "en resposta a la creixent inquietud sobre el turisme, que ha augmentat en els darrers anys". 'The Guardian' també va més enrere en el temps i recorda altres manifestacions contra la presència de turistes, tan dels residents a Barcelona "que es queixen del turisme massiu i l'augment dels lloguers" com de les pintades que han partit alguns hotels.Per últim, també es fa ressò que el govern municipal no donés a conèixer l'incident del bus turístic el dissabte, 48 hores després que tingués lloc al voltant del Camp Nou.

 

Pel que fa l'acció contra les bicicletes estacionades al Poblenou, 'The Times' explica que és un barri "popular" entre els estrangers que viuen a la capital catalana i recull les paraules de la portaveu d'Arran, Laura Flores, que justifica l'acció com una "manera legítima de protestar". Les declaracions de Flores reivindicant l'acció com a "resposta a la violència que afrontem cada dia" també apareixen a 'The Guardian', que destaca el "silenci" de la CUP respecte aquestes darreres accions. Per la seva banda, 'The Daily Express' parla de "nova amenaça contra els turistes" l'acció d'Arran, presentada com un "grup de l'esquerra anticapitalista", contra les bicicletes estacionades al Poblenou i de l'atac contra el bus turístic. El rotatiu també comenta com els qui donen suport a la campanya no tenen "fòbia" als turistes sinó que "s'autoprotegeixen contra l'afluència massiva de visitants".

 

Comentaris