La premsa espanyola s'acarnissa amb la xifra d'assistents a la Diada

'El Español' qualifica de "punxada" la xifra oferta per la Guàrdia Urbana mentre altres mitjans destaquen que és la més baixa des de 2012

Els diaris espanyols estan fent-se ressò de la xifra d'assistència a la manifestació d'aquesta Diada Nacional de Catalunya. Les 600.000 persones que, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han concentrat a la plaça d'Espanya de la capital catalana i als carrers dels seus voltants han estat qualificats de "punxada" per 'El Español', que fins i tot assegura que han estat "menys" per bé que situa l'assistència per sobre de les 540.000 persones que, segons el mateix cos policial barceloní, van ser presents a la mobilització de l'Onze de Setembre de 2016.

Per la seva banda, 'La Razón' contradiu l'afirmació del diari anterior fent servir la mateixa xifra però dient que el número de participants ha estat el més baix des de 2012. El diari dirigit per Paco Marhuenda, però, justifica aquesta valoració combinant xifres de la Generalitat i de la Guàrdia Urbana: 1,6 milions el 2013, 1,8 milions el 2014, 1,4 milions el 2015 i 875.000 el 2016, una barreja de números que 'El País' també empra per arribar a la mateixa conclusió: aquesta ha estat la Diada amb menys participació "des que va començar el cicle de protestes independentistes massives". El Mundo' també fa servir el mateix ball de xifres i, a més, considera que la Guàrdia Urbana sempre dóna "les xifres més altes" en aquest tipus de mobilitzacions, comparant-les amb les que ha donat la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya durant els darrers anys i que, per exemple, reduien els 1,8 milions comptabilitzats pels Mossos d'Esquadra el 2014 a només 500.000.

 
 

Comentaris (11)
A Espanya viuen d'il·lusions. Fa 5 mesos
Les xifres de les manifestacions de l'11 de setembre, en relació al nombre d'habitants, no es produeixen en cap lloc d'Europa i probablement siguin les més altes i més constants d'arreu. Cal analitzar la xifra de participants, però de cap manera es pot deduir que hi hagi menys independentistes. A les manifestacions no és obligació que hi vagi tothom (això no passa en cap lloc del món).
Joan de Canyamars Fa 5 mesos
De porc i senyor, s'en ve de mena. Això va per la pila de mentiders institucionals espanyoles difoses per la premsa.
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
En general, la premsa de Madrid no té la més mínima credibilitat; desconeix el significat de la paraula "objectivitat" i molt menys encara el de "empatía"
No sólo la prensa española Fa 5 mesos
También "The Guardian", por ejemplo: Catalan independence rally draws smallest crowd in seven years.
Rosa Maria Giralt i Miralles Fa 5 mesos
Tots aquests diaris fatxes es tenen envega de veurà a un poble unit cap l'independència. JODEROS.
ORIOL Fa 5 mesos
ASI ME GUSTA ROSITA . QUE ESCRIBAS EN ESPAÑOL .
Fuck Fa 5 mesos
Es que no lo habláis, somos muy educados
2019 Fa 5 mesos
la veritat es que moltisima gent no sortia a la foto espanyola, per ejemple la Gran Via. Paseig de Gracia, carrers que no es podia pasar, sols han enfocat la plaza Espanya, crec que han sigut menys o mes els mateixos de sempre, els que han deixat mig acollonida a tota Espanya, sobre tot la prensa Imperialista. ho tornarem a fer
pep Fa 5 mesos
Veus que bé. Amb aquestes mentides ja no tenen excusa per no fer un referèndum. Si tan convençuts estan que hem punxat. Ah no, que els fa por.
Clar Fa 5 mesos
Pobres espanyols amb les seves mentides d’autoconsum. Son “inassequibles al desaliento” (frase dels aprofitats de franquisme)
//*// Fa 5 mesos
I aquesta premsa deixalla els hi han ensenyat els vídeos dels piolins atonyinant àvies, dones i tot el que anés de groc? O bé han vist el cacajudici del procés? Fàstic de gent! Fàstic de país!
Jordi Estelada Fa 5 mesos
Ni cas. Premsa franquista bavejadora del Règim bubònic
Manel Fa 5 mesos
Espanya és un altre país i l'as sevas conclusions ens important un pito
EVA Fa 5 mesos
PUES DE TAN PARECIDOS SON INDISTINGUIBLES .