El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La policia obliga a ERC a fer declaracions com ovelles en un tancat i ben lluny del Congrés
  • CA

Més dosi de surrealisme al Congrés de diputats amb els partits independentistes. Aquest matí el grup parlamentari d’ERC així com el seu estat major havien convocat a la premsa a la plaça de les Corts que hi ha davant la porta principal Congrés. Però la policia s’hi ha ficat pel mig i ha fet marxar els diputats, senadors i autoritats com el president del Parlament, Roger Torrent, o el vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

 

La comitiva d’ERC ha estat obligada a desplaçar-se “ben lluny del Congrés”. Concretament, més avall de la façana de l’hotel Palace. Un cop allà, amb els tràfec que ha suposat per bellugar tota la premsa, la policia els ha obligat a posar-los dins un tancat bastit amb tanques metàl·liques i envoltats d’agents de policia de la Unitat d’Intervenció Policial.

 

És més, membres de l’equip tècnic d’ERC s’han quedat enrere sense poder entrar al tancat, enraonant a la vorera.  La policia s’hi ha acostat i els ha preguntat “Venen vostès amb la gent d’ERC?”. En ser la resposta afirmativa, els han demanat desfilar. La pregunta que el policia no ha sabut respondre ha estat la fórmulada per Joan Ignasi Elena, portaveu jurídic de la formació:  “Si no fòssim d’ERC ens podríem quedar enraonant?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa